این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم دامی ایران
، جلد ۴۹، شماره ۲، صفحات ۱۹۳-۲۰۱
عنوان فارسی
تأثیر منابع مختلف چربی بر عملکرد و شاخصهای فعالیت کبدی گاوهای شیری هلشتاین در دورۀ انتقال
چکیده فارسی مقاله
هدف از این بررسی ارزیابی تأثیر تغذیۀ منابع مختلف چربی بر عملکرد تولیدی و برخی از شاخصهای فعالیت کبدی گاوهای هلشتاین در دورۀ انتقال بود. 35 رأس دام از 21 روز پیش از زایش تا 21 روز پس از زایش بهصورت کامل تصادفی به پنج جیرۀ غذایی متشکل از جیرۀ حاوی پودر چربی با منبع نخل (پالم) روغنی بهعنوان جیرۀ شاهد (T1)، جیرۀ حاوی مکمل CLA (ترکیبی از ترانس 10 سیس 12 و سیس 9 ترانس11) (T2)، جیرۀ حاوی دانۀ کتان نواری (اکسترود)شده (T3)، جیرۀ حاوی مخلوطی از مکمل CLA و دانۀ کتان نواریشده (T4) و جیرۀ حاوی مخلوط روغن و کنجالۀ کنجد (T5) اختصاص داده شدند. مقدار مصرف خوراک و تولید شیر بهصورت روزانه و ترکیب شیر بهصورت هفتگی اندازهگیری شد. نمونههای خون بهصورت هفتگی بهمنظور تعیین غلظت فراسنجههای پلاسما گردآوری شد. مقادیر مادۀ خشک مصرفی، تولید شیر و ترکیب شیر تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت (05/0P>). از بین فراسنجههای خون، غلظت پروتئین کل و اورۀ خون در زمان پس از زایش تحت تأثیر تیمار قرار گرفت (05/0P<). غلظت پروتئین کل در گاوهای تغذیهشده با T3 نسبت به گاوهای تغذیهشده با T1 بیشتر بود و غلظت اورۀ خون در گاوهای تغذیهشده با T5 زیادتر از T3 بود ولی بین دیگر تیمارها تفاوت معنیداری وجود نداشت. تفاوتها در غلظت آسپارتات آمینو ترانسفراز خون در دورۀ پیش از زایش بین تیمارها تمایل به معنیداری داشت (1/0P<) بهطوریکه بیشترین مقدار برای گاوهای گروه T1 بود. از این پژوهش میتوان نتیجه گرفت، دانۀ کتان نواریشده با افزایش پروتئین کل پلاسما و کاهش اورۀ خون پس از زایش و مکمل CLA با کاهش آسپارتات آمینو ترانسفراز پس از زایش تأثیر سودمندی بر سلامت کبد در دورۀ انتقال دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
دورۀ انتقال، فراسنجههای خون، فعالیت کبد، گاو شیری، مکمل چربی،
عنوان انگلیسی
The effect of different sources of fatty acids on the performance and liver function indices in Holstein dairy cows during transition period
چکیده انگلیسی مقاله
The objective of this study was to determine the effects of different sources of fatty acids on the performance and liver activity indices of Holstein cows during the transition period. Thirty-five cows were randomly assigned (from 21 days prepartum to 21 days postpartum) to 5 dietary treatments consisting of a diet containing palm oil (T1) as control, CLA fat supplement (T2), extruded flaxseed (T3), mixes of CLA fat supplement and extruded flaxseed(T4), and sesame oil and sesame meal (T5). The amounts of dry matter intake and milk yields were measured daily and milk composition was measured weekly. Blood samples were collected weekly to determine the concentration of plasma parameters. Feed intake, milk yields and milk composition were generally similar among treatments (P>0.05). Among blood parameters, the levels of urea and total protein affected by treatment in postpartum (P < 0/05). The concentration of total protein in group T3 was higher than group T1. The urea concentration in group T5 was higher as compared with group T3. Amount of aspartate aminotransferase in prepartum had a significant tendency between treatments (P< 0.1) and the highest amount was observed for group T1. The results of this study showed that CLA supplementation and extruded flaxseed increased total protein and reduced blood urea and has a beneficial effect on the health of the liver during the transition period.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
هادی مرادی |
دانشجوی کارشناسی ارشد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج
مهدی گنج خانلو |
دانشیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج
ابوالفضل زالی |
دانشیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج
مهدی دهقان بنادکی |
استاد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج
نشانی اینترنتی
https://ijas.ut.ac.ir/article_67837_0c14b1777ccac236402bd86a04ace9b5.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-904795.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات