این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۴، شماره ۶۸، صفحات ۱۵-۳۱

عنوان فارسی مروری بر گیاه دارویی مرزنجوش (Origanum vulgare L.) و خواص فارماکولوژیکی آن
چکیده فارسی مقاله مرزنجوش با نام علمی Origanum vulgare L. یکی از گیاهان خانواده نعناییان می‌باشد که به عنوان یکی از مهمترین و پرفروش‌ترین گیاهان ادویه‌ای و دارویی در جهان به شمار می‌رود. بخش‌های هوایی و بخصوص برگ‌های گونه‌های مختلف مرزنجوش همواره به عنوان یکی از پرطرفدارترین ادویه‌ها و طعم‌دهنده‌ها در صنایع غذایی، عطرسازی و آرایشی-‌ بهداشتی مورد استفاده قرارگرفته است. تاکنون طیف وسیعی از ترکیبات فعال دارویی از این گیاه شناسایی و استخراج شده‌اند که از آن جمله می‌توان به فلاونوئیدها، تانن‌ها، گلیکوزیدها، استرول‌ها، ویتامین‌ها و ترکیبات ترپنوئیدی موجود در اسانس اشاره کرد. یافته‌های اخیر نشان می‌دهد که مواد مؤثره مرزنجوش علاوه بر داشتن خواص ضد‌باکتریایی، ضد‌قارچی، ضد‌ویروسی و ضدسرطانی می‌تواند در بهبود رینوسینوزیت مزمن، کنترل دیابت، جلوگیری از التهاب و بیماری‌های قلبی‌- عروقی نیز مؤثر واقع شود. مطالعات فارماکولوژیکی نشان داده‌اند که پتانسیل بالای آنتی‌اکسیدانی مرزنجوش به دلیل وجود مونوترپن‌های فنولی نظیر تیمول، کارواکرول و برخی دیگر از ترکیبات فنولی مانند اریگانوزاید و رزمارینیک اسید می باشد. لازم به ذکر است که دو ترکیب اخیر پتانسیل بالایی را در جلوگیری از آسیب‌های اکسیداتیو پوست (ملانیزه شدن) و پیری پوست از خود نشان داده‌اند. 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی An Over Review to Origanum vulgare L. and its Pharmacological Properties
چکیده انگلیسی مقاله Oregano (Origanum vulgare L.) is one of the most selled culinary and medicinal herb throughout the world. Flowering aerial parts and leaves of oregano have been used as a popular flavoring of food stuffs and as an antioxidant agent in cosmetics. Oregano contains a wide array of active components, including flavonoids, phenolic acids and glucosides, phenols and triterpenes. Several biological activities namely antibacterial, antifungal, antiviral, antidiabetic, antispasmodic, antimelanogenesis and antiproliferative have been demonstrated for oregano-based essential oils and extracts. Among the main bioactive constituents of these products, the phenols carvacrol and thymol, and the phenolic rosmarinic acid and origanoside proved to be strong antioxidant, anti-inflammatory and cardioprotective agents.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمدرضا مرشدلو | MR Morshedloo
Department of Horticultural Science, Faculty of Agriculture, University of Maragheh, Maragheh, Iran
گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه، آذربایجان شرقی، ایران

حسین احمدی | MR Morshedloo
- Department of Horticultural Science, Faculty of Agriculture, University of Maragheh, Maragheh, Iran
گروه مهندسی تولیدات گیاهی-گیاهان دارویی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه، آذربایجان شرقی، ایران

مرتضی پیرعلی همدانی | M Pirali Hamedani
Pharmaceutical Science Research Center, College of Pharmacy, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مرکز تحقیقات علوم دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

داراب یزدانی | D Yazdani
Medicinal Plants Research Center, Institute of Medicinal Plants, ACECR, Karaj, Iran
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان داویی جهاد دانشگاهی، کرج، ایران


نشانی اینترنتی http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-490-13&slc_lang=other&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/88/article-88-908811.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده other
موضوعات مقاله منتشر شده گیاهان دارویی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات