این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۱، شماره ۱۱۹، صفحات ۱۹-۳۰

عنوان فارسی اثرات اسانس آویشن برعملکرد، متابولیت های سرم و سیستم ایمنی در جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی
چکیده فارسی مقاله هدف از انجام این پژوهش ارزیابی اثرات اسانس‌ آویشن بر عملکرد، خصوصیات لاشه، متابولیت‌های سرم و پاسخ ایمنی در جوجه‌های گوشتی تحت تنش گرمایی می‌باشد. تعداد 400 قطعه‌ جوجه گوشتی نر یکروزه سویه راس- 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی به 4 تیمار با پنج تکرار، هر تکرار مشتمل بر 20 پرنده تخصیص یافتند. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از جیره شاهد(بدون افزودنی) و جیره‌های حاوی 1/0، 15/0 و 2/0 درصد اسانس آویشن. نتایج نشان دادند که مکمل کردن جیره با اسانس‌ آویشن تاثیرمعنی‌داری بر متوسط وزن بدن، افزایش وزن روزانه، مصرف خوراک روزانه، ضریب تبدیل غذایی و خصوصیات لاشه نداشت (05/0P>). افزودن اسانس آویشن به جیره جوجه‌های گوشتی روی متابولیت های سرم (گلوکز، تری گلیسرید، آلبومین و پروتئین و VLDL) اثر معنی داری نداشت (05/0P>)، ولی سطح کلسترول و LDL را به طور معنی داری کاهش و سطح HDL را بطور معنی داری افزایش داده بود (05/0P<). مکمل کردن جیره با اسانس آویشن پاسخ آنتی بادی را در برابر بیماری نیوکاسل وگلبول‌های قرمز گوسفند (SRBC) در سرم جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی به طور معنی داری افزایش داده بود (05/0P). این نتایج پیشنهاد می‌کنند که مکمل نمودن جیره با اسانس‌ آویشن باعث روند رو به افزایش نرخ رشد، تقویت سیستم ایمنی، کاهش سطح کلسترول و LDL در سرم گردیده و می‌تواند به عنوان محرک رشد و تقویت کننده پاسخ ایمنی در جیره جوجه‌های گوشتی تحت تنش گرمایی در نظر گرفته شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آویشن، عملکرد، پاسخ ایمنی، جوجه گوشتی،

عنوان انگلیسی Efffects of thyme (Thymus vulgaris L.) essential oil on performance, serum metabolites and immune system in broiler chickens under heat stress
چکیده انگلیسی مقاله This study was conducted in order to evaluate the effect of Thyme (Thymus vulgaris L.) essential oils on performance, carcass characteristics, serum metabolites and immune response in broiler chickens under heat stress. A total of 400 male broilers (Ross-308) were divided into 4 treatments with 5 replications of 20 birds per each. Experimental treatments were as follow: Control diet without additive and diets containing 0.1, 0.15 and 0.2 % of thyme essential oil. The results showed that supplementation of diet with thyme essential oils had not significant effect on average body weight daily weight gain, daily feed intake, feed conversion ratio, carcass characteristics (P>0.05). Addition of thyme eesential oil to broilers diet not influenced (p>0.05) serum metabolites (gluose, albumin, protein, triglyceride and VLDL), However significantly decreased (P< 0.05) serum cholesterol and LDL concentration and significantly increased (P< 0.05) HDL concentration. Supplementation of diet with thyme essential oils significantly increased (P< 0.05) antibody response versus ND disease and sheep red blood cell (SRBC) in broiler chicks under heat stress. These results suggested that supplementation of diet with thyme essential oil tended to increase growth rate, immune system reinforcement, decreased serum LDL and cholesterol, and these could be consider as a growth promoter immune response amplifier in broilers diet under heat stress.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Thyme, Performance, immune response, Broiler chicken

نویسندگان مقاله داود محمدی |
دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه دام، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج.

اکبر یعقوبفر |
استاد، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی،کرج.

نیما ایلا |
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج.


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_117295_4148bd029df218e43b546c6022ece07e.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-912767.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات