این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۱، شماره ۱۱۹، صفحات ۳۱-۴۴
عنوان فارسی
تأثیر غلظتهای مختلف گلیسرول و لسیتین بر ویژگیهای اسپرم گاو نر هلشتاین ایرانی در شرایط انجمـاد و یـخگشـایی پیاپی
چکیده فارسی مقاله
بهمنظور حفاظت اسپرم و کاهش صدمات ناشی از انجماد، ترکیباتی نظیر لسیتین سویا در انجماد اسپرم گونههای مختلف مورد استفاده قرار گرفته است. انجماد پیاپی اسپرم در دامها کمتر مورد توجه بوده است که در صورت نیاز برای اسپرم نژادهای کمیاب، این فرایند میتواند ارزشمند باشد. به منظور بررسی تاثیر لسیتین و گلیسرول بر کیفت اسپرم در انجماد و یخگشایی پیاپی، نمونههای منجمد اسپرم گاو پس از یخگشایی و حذف رقیقکنندهی قبلی، با رقیق کننده جدید بر پایه بافر تریس و با غلظتهای مختلف گلیسرول (3، 5 و 7 درصد) و لسیتین سویا (1 و 2 درصد) دوباره منجمد شدند. پس از دو هفته نمونههای اسپرم یخگشایی شده و ویژگیهای اسپرم بلافاصله پس از یخگشایی و تا دو ساعت پس از نگهداری در دمای 40 درجه سانتیگراد ارزیابی شد. نتایج نشان داد که تیمارهای حاوی 5 درصد گلیسرول و یک درصد لسیتین (G5L1) و 3 درصد گلیسرول و 2 درصد لسیتین (G3L2) به ترتیب دارای بیشترین و کمترین درصد جنبایی، زندهمانی و یکپارچگی غشا اسپرم بلافاصله بعد از یخگشایی و یک ساعت بعد از نگهداری در دمای 40 درجه سانتیگراد بودند. درصد اسپرمهای جنبا و زنده در تیمار G5L1 پس از 2 ساعت نگهداری در دمای 40 درجه سانتیگراد به طور معنیداری (P< 0.05) بیشتر از شاهد بود اما از لحاظ یکپارچگی غشا اسپرم با شاهد تفاوت معنیداری نداشت (P>0.05). بهطورکلی نتایج پژوهش حاضر نشان داد که استفاده از 5 درصد گلیسرول و 1 درصد لسیتین میتواند باعث بهبود ویژگیهای اسپرم در انجماد و یخگشایی پیاپی شود .
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسپرم گاو، انجماد و یخ گشایی پیاپی، لسیتین، گلیسرول،
عنوان انگلیسی
The effect of different concentrations of glycerol and lecithin on the characteristics of Iranian Holstein bull sperm in repeated freezing and thawing conditions
چکیده انگلیسی مقاله
Different compounds such as soy lecithin have been used in the sperm freezing of different species. Repeated freezing was less considered in farm animals and doing this proccess could be valuable for the rare breeds. Inorder to investigate the effect of lecithin and glycerol on sperm quality in repeated freezing and thawing, frozen bull sperm straws were thawed and the previous diluent eleminated. Then, the sperms were diluted in Tris buffer freezing extender containing different concentrations of glycerol (3, 5 and 7%) and soya lecithin (1% and 2%) and were frozen again. After two weeks, the sperms were thawed and sperm characteristics were evaluated immediately after thawing and up to two hours incubation at 40 °C. The results indicated that treatments containing 5% glycerol with one percentage lecithin (G5L1) and 3% glycerol with 2% lecithin (G3L2) had the highest and the lowest percentage of motility, viability and membrane integrity of sperm, immediately after thawing and one hour incubation at 40 °C respectively. The percentage of motile and viable sperms in G5L1 treatment was significantly higher (P < 0.05) than the control group after 2 hours of incubation at 40 °C but sperm membrane integrity did not have significant difference with the control group (P>0.05). In general, the results showed that using 5% glycerol with 1% can improve the sperm characteristics in repeated freezing and thawing.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مریم شیبانی |
دانشجوی کارشناسی ارشد،گروه فیزیولوژی جانوری دانشگاه پیام نور تهران
مهرداد معمار |
استادیار گروه فیزیولوژی علوم دامی دانشگاه یاسوج
سیما نصری |
دانشیار گروه فیزیولوژی جانوری دانشگاه پیام نور تهران
نشانی اینترنتی
http://asj.areo.ir/article_117296_f2473412c819b4f92cb419ee28bd4257.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-912768.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات