این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۱، شماره ۱۱۹، صفحات ۷۱-۸۲

عنوان فارسی مطالعه اثرات حفاظتی سطوح مختلف عصاره چای سبز (Camellia sinensis) در یک دوره اسپرماتوژنز بر فراسنجه‌های کیفی اسپرم خروس
چکیده فارسی مقاله هدف از انجام این مطالعه بررسی اثرات حفاظتی عصاره چای سبز به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی بر برخی فراسنجه‌های کیفی اسپرم خروس در یک دوره اسپرماتوژنز بود. آزمایش در قالب طرح اندازه‌گیری‌های تکرار شده با چهار تیمار و چهار تکرار انجام گرفت. چهار تیمار آزمایشی به ترتیب حاوی سطوح 0، 30، 60 و 90 میلی‌گرم عصاره چای سبز در هر کیلوگرم جیره بودند. در روزهای صفر، 14، 28، 42، 56 و 70 آزمایش مایع منی جمع‌آوری و سپس خصوصیات حرکتی اسپرم شامل جنبایی کل، جنبایی پیش‌رونده، درصد خطی بودن جنبایی اسپرم، سرعت در مسیر منحنی، دامنه جابجایی سر اسپرم، میانگین سرعت حرکت اسپرم در مسیر، و سرعت در مسیر مستقیم با استفاده از نرم افزار کاسا آنالیز و نیز میزان پیشرفت آپوپتوزیس بررسی شد. میزان شکست DNA بر اساس نفوذ رنگ آکریدین اورنج به DNA شکسته شده اسپرم اندازه‌گیری شد. تیمارهای 3 و 4 به طور معنی‌داری (05/0P<) موجب کاهش اپوپتوزیس و بهبود برخی از فراسنجه‌های حرکتی اسپرم از جمله دامنه‌ی جابجایی سر اسپرم شدند؛ با اینحال تیمار 4 در روزهای آخر آزمایش اثر منفی (نسبت به گروه شاهد) بر صفاتی همچون میانگین سرعت حرکت اسپرم در مسیر و سرعت در مسیر مستقیم داشت (05/0P<). از طرفی سطح 30 میلی‌گرم عصاره چای سبز سبب بهبود میانگین سرعت حرکت اسپرم در مسیر شد (05/0P<). نتیجه آنکه احتمالا مصرف روزانه عصاره چای سبز به میزان 60 میلی‌گرم در جیره، به عنوان یک آنتی‌اکسیدان طبیعی، می‌تواند به بهبود برخی صفات حرکتی اسپرم و کاهش میزان آپوپتوزیس بیانجامد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله عصاره چای سبز، اسپرماتوژنز، اسپرم، خروس،

عنوان انگلیسی Investigation of Preservative Effects of Different Levels of Dietary Green Tea (Camellia sinensis) Extract on Sperm Quality Parameters of Rooster in the Duration of an Entire Spermatogenesis Cycle
چکیده انگلیسی مقاله The objective of the present study was to investigate the preservative effect of green tea extract as a natural antioxidant on sperm quality parameters of rooster in the duration of an entire spermatogenesis cycle. Sixteen rooster divided into four aliquots and consumed diets supplemented with 0, 30, 60, 90 mg of green tea extract/kg of feed. On 0, 14, 28, 42, 56, 70 days after start semen fluid were collected and CASA for sperm motility, progressive motility, linearity (LIN), curvilinear velocity (VCL), amplitude of lateral head displacement (ALH), average path velocity (VAP), straight line velocity (VSL), nonapoptotic sperm and DNA fragmentation (by staining sperm with acridine orange). Treatments 3 and 4 reduced apoptotic sperm and improved some of sperm motion parameters such as ALH (P< 0.05). However, in last days of experiment, treatment 4 had adverse effects on VAP and VSL (P< 0.05). The least amount of green tea extract (30 mg/kg of feed) improved VAP (P< 0.05). The results showed that daily consumption of 60 mg green tea extract/kg of feed, as a natural antioxidant, could possibly lead to improve some of sperm motion parameters and reduced apoptosis.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله green tea extract, spermatogenesis, sperm, rooster

نویسندگان مقاله سید کمال هاشمیان |
دانش‌آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، واحد شهر قدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران

مرتضی مهری |
استادیار، گروه علوم دامی، واحد شهر قدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران.


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_117299_a28182fc655163d2299ae63ef924941d.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-912771.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات