این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۱، شماره ۱۱۹، صفحات ۱۱۵-۱۲۸
عنوان فارسی
تأثیر سطوح مختلف سیاه دانه و پروتئین جیره بر عملکرد، ترکیب لاشه و فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی
چکیده فارسی مقاله
این آزمایش به منظور ارزیابی اثر سطوح مختلف سیاه دانه در دو سطح پروتئین بر عملکرد، ترکیب لاشه و فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی انجام شد. تعداد 336 قطعه جوجه یکروزه تعیین جنسیت نشده سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل 3×2 با 6 تیمار (3 سطح سیاه دانه (صفر، 1 و 2 درصد) در دو سطح پروتئین (پروتئین متعادل و کم پروتئین))، 4 تکرار و 14 قطعه جوجه در هر تکرار مورد استفاده قرار گرفتند. جیرههای آزمایشی دارای انرژی قابل سوخت و ساز یکسان و بهجز پروتئین، حاوی حداقل مقادیر مواد مغذی توصیه شده توسط NRC (1994) بودند. نتایج نشان داد مصرف جیرههای با سطح پروتئین متعادل نسبت به جیره کم پروتئین باعث بهبود معنیدار وزن بدن شد (05/0>P). کاهش سطح پروتئین جیره سبب کاهش پروتئین مصرفی و افزایش نسبت راندمان پروتئین شد (05/0>P). کاهش سطح پروتئین جیره سبب کاهش معنیدار درصد لاشه قابل طبخ و ماهیچه سینه شد (05/0>P). غلظت آلبومین سرم با کاهش سطح پروتئین جیره بهطور معنیداری کاهش یافت (05/0>P). افزودن سیاه دانه به جیره کم پروتئین سبب بهبود معنیدار وزن بدن، ضریب تبدیل غذایی و نسبت راندمان پروتئین شد بهگونهای که مقادیر آنها مشابه با جیره با سطح پروتئین متعادل بود (05/0>P). افزودن سیاه دانه به جیره کم پروتئین باعث افزایش درصد ماهیچه ران، سینه، قلب و سنگدان شد بطوریکه از نظر آماری مقدار آنها مشابه با جیره با سطح پروتئین متعادل بود (05/0
کلیدواژههای فارسی مقاله
پروتئین، جوجه گوشتی، سیاه دانه، عملکرد، فراسنجههای خونی،
عنوان انگلیسی
Effect of different levels of black seed (Nigella sativa L.) and dietary protein on performance, carcass composition and blood parameters of broiler chickens
چکیده انگلیسی مقاله
An experiment was conducted to evaluate the effect of different levels of black seed and two dietary protein levels on performance and blood parameters of broiler chickens. A total number of 336 un-sexed day-old Ross 308 broiler chickens were used in a 2×3 factorial arrangement with a completely randomized design consisted of 6 treatments (three levels of black seed (0, 1, 2 percent) in two protein levels (NRC recommended and 87% NRC, 1994)) with 4 replicates and 14 chicks in each replicate. All diets were iso-caloric and had the minimum nutrient requirements recommended by NRC (1994) except for protein. The results showed that using diets with NRC protein level rather to low protein diets resulted in a higher live body weight (P< 0.05). Reducing dietary protein level led to reduced protein consumption and increased protein efficiency ratio (P< 0.05). Reducing dietary protein level resulted in a significant decrease in carcass and thigh percentage (P< 0.05). Serum albumin concentration decrease significantly when dietary protein reduced (P< 0.05) Supplemented low protein diet with 1 and 2% black seed significantly improve live body weight, feed conversion ratio and protein efficiency ratio (P< 0.05), as these values were similar to those birds were fed diets with sufficient quantity of protein. Supplemented low protein diet with black seed significantly improve breast, heart and gizzard (P< 0.05) since their values were close to diets containing NRC recommended protein. These results demonstrated that supplementing black seed to low protein diet improve broilers growth performance.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Protein, Broiler, Black seed, Performance, Blood parameters
نویسندگان مقاله
گلبهار آق |
دانش آموخته تغذیه دام و طیور، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
بهروز دستار |
استاد گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان.
محمود شمس شرق |
دانشیار گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سید رضا هاشمی |
استادیار گروه فیزیولوژی دام، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
رضا میرشکار |
استادیار گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
نشانی اینترنتی
http://asj.areo.ir/article_117303_6596f7d5cd46a5f49cb9a75c50541eb9.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-912775.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات