این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۱، شماره ۱۱۹، صفحات ۱۵۵-۱۶۸
عنوان فارسی
اثر افزودنی خوراکی لیزوفسفولیپیدها (لیزولکتین) و ویتامین C در دوره پایانی بر عملکرد، خصوصیات لاشه و پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی در شرایط تنش گرمایی و دمای عادی
چکیده فارسی مقاله
این آزمایش به منظور بررسی تأثیر لیزوفسفولیپید و ویتامین C بر عملکرد، خصوصیات لاشه و پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی تحت شرایط تنش گرمایی و دمای عادی انجام شد. تعداد 1680 قطعه جوجه گوشتی مخلوط (کاب 500) در دوره پایانی (38-21 روزگی) به دو گروه تقسیم شدند و در گروه اول 480 قطعه جوجه در چهار تیمار و چهار تکرار (30= n) در دمای عادی (1± 24 درجه سلسیوس) پرورش یافتند و در گروه دوم 1200 قطعه جوجه در چهار تیمار و 10 تکرار (30= n) در دمای بالا (1± 34 درجه سلسیوس به مدت 8 ساعت در روز) قرار گرفتند. در هر دو گروه چهار جیره بر اساس آزمایش فاکتوریل 2×2 شامل لیزوفسفولیپید (صفر یا 1000 میلیگرم در کیلوگرم) و ویتامین C (صفر یا 500 میلیگرم در کیلوگرم) تنظیم شد. در هردو گروه استفاده از لیزوفسفولیپید موجب افزایش ضریب تبدیل خوراک و کاهش افزایش وزن شد (سطح احتمال05/0). در گروه تنش گرمایی، افزایش قابلیت زنده مانی، تیتر آنتیبادی علیه برونشیت، وزن نسبی بورس و تیموس در جوجه های تغذیه شده با لیزوفسفولیپید و افزایش وزن نسبی تیموس و طحال در جوجههای تغذیه شده با ویتامین C در مقایسه با گروه شاهد مشاهده شد(سطح احتمال05/0) . در پرندگان تغذیه شده با لیزوفسفولیپید در شرایط عادی، افزایش معنی-دار طول نسبی ژئوژنوم دیده شد(سطح احتمال05/0). اثر متقابل معنیداری بین لیزوفسفولیپید و ویتامین C بر پاسخ به فیتوهماگلوتنین A مشاهده شد. بهطورکلی بر اساس نتایج بدست آمده در این بررسی، استفاده از لیزوفسفولیپید و ویتامین C موجب بهبود پاسخ سیستم ایمنی جوجههای گوشتی شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
جوجه گوشتی، لیزوفسفولیپیدها، ویتامین C، تنش گرمایی، دمای معمولی،
عنوان انگلیسی
Effects of dietary lysophospholipids (lysolecithin) and vitamin C as feed additive in finishing period on performance, carcass characteristics and immune response of broiler chickens reared under thermonatural and high ambient temperature
چکیده انگلیسی مقاله
This experiment was conducted to evaluate the effect of lysophospholipid and vitamin C on performance, carcass characteristics and immune response of broiler chicks reared under thermonatural and high ambient . A total of 1680 mixed sexes broiler chicks (Cobb 500) in finishing rearing period (days 21-38 of age) allotted to two groups. In the first group, 480 chicks were subjected to four treatments with four replicates (n=30) and maintained in usual ambient temperature (24±1°C, thermonatural group: TN). In second group, the 1200 chicks were subjected to four treatments with 10 replicates (n=30), and exposed to high ambient temperature (34±1°C for 8 h daily, heat-stressed group: HS). Based on a 2 × 2 factorial arrangements in both groups, four experimental diets including LPLs (0 or 1000 mg/kg) and VC (0 or 500 mg/kg) were formulated and fed the chickens. In both groups, LPLs decreased body weight gain and increased FCR (P< 0.05). In HS group, increased livability, antibody against bronchitis, relative weight of bursa and thymus were observed in chickens fed LPLs-supplemented diet (P< 0.05) and increased relative weight of thymus and spleen were detected in chicks fed the VC-supplemented diet (P< 0.05). In TN group, increased relative length of jejunum in birds fed LPLs-supplemented diet (P< 0.05) and a significant interaction between LPLs and VC on response to phytohemagglutinin were detected. In conclusion, dietary supplemental LPLs and VC improved immune response of broiler chickens.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سمیرا زنگنه |
دانشجوی دکتری تخصصی تغذیه دام، گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه رازی کرمانشاه
مهران ترکی |
دانشیار و عضو هیئت علمی گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه رازی کرمانشاه
هوشنگ لطف الهیان |
استادیار و عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، کرج
علیرضا عبدالمحمدی |
دانشیار و عضو هیئت علمی گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه رازی کرمانشاه
نشانی اینترنتی
http://asj.areo.ir/article_117306_a9e96003e75e2cf18e9049347696ea41.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-912778.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات