این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۱، شماره ۱۱۹، صفحات ۱۶۹-۱۸۲

عنوان فارسی اثرات افزودن ملاس چغندر و دانه جو و پژمرده نمودن بر فراسنجه‌های کمی و کیفی علوفه سیلو شده کلزا
چکیده فارسی مقاله این آزمایش با هدف تعیین تأثیر افزودن ملاس، دانه جو و زمان تأخیر در تهیه سیلاژ بر کیفیت ظاهری و ارزش تغذیه‌ای سیلاژ کلزا انجام شد. داده‌ها در قالب طرح کاملاً تصادفی و آرایه فاکتوریل 2×4 آنالیز شدند. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) سیلاژ بدون افزودنی (شاهد) بدون تأخیر در تهیه سیلاژ، 2) سیلاژ بدون افزودنی با 48 ساعت تأخیر در تهیه سیلاژ 3) افزودن 5 درصد ملاس بدون تأخیر در تهیه سیلاژ ، 4) افزودن 5 درصد ملاس با 48 ساعت تأخیر در تهیه سیلاژ ، 5) افزودن 5 درصد دانه جو بدون تأخیر در تهیه سیلاژ ، 6) افزودن 5 درصد دانه جو با 48 ساعت تأخیر در تهیه سیلاژ ، 7) افزودن 5/2 درصد ملاس + 5/2 درصد دانه جو بدون تأخیر در تهیه سیلاژ و 8) افزودن 5/2 درصد ملاس + 5/2 درصد دانه جو با 48 ساعت تأخیر در تهیه سیلاژ بودند. هر کدام از افزودنی‌ها در دو زمان مختلف با علوفه کلزا مخلوط شدند (صفر و 48 ساعت پس از برداشت)، و سپس در سطل‌های پلاستیکی، به مدت 60 روز در دمای 25 درجه سانتیگراد نگهداری شدند. مطابق نتایج، افزودن ملاس باعث افزایش کربوهیدرات‌های محلول در آب، کاهش PH، فیبر نامحلول در شوینده خنثی و اسیدی شد (05/0>P). تاخیر در تهیه سیلاژ، سبب بهبود شرایط ظاهری، افزایش PH و پروتئین خام سیلاژ گردید (05/0>P). تیمار دارای ملاس و دانه جو با 48 ساعت تاخیر در سیلو کردن، عملکرد بهتری به لحاظ خصوصیات ظاهری، ترکیبات شیمیایی و قابلیت هضم سیلاژ کلزا داشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سیلاژ علوفه کلزا، ملاس و دانه جو، تأخیر در سیلو،

عنوان انگلیسی The effects of adding beet molasses and barley grain and delay before ensiling on canola silage quantity and quality parameters
چکیده انگلیسی مقاله This study was conducted in order to determine the effects of adding molasses, barley grain and also, delay before ensiling on appearance characteristics, and nutritional value of canola silage. The data were analyzed using a completely randomized design with 2×4 factorial method. The experimental treatments were as followed: 1- silage without additive (control) and without delay before ensiling, 2- silage without additive with 48 hours delay before ensiling, 3- adding 5% molasses without delay before ensiling, 4- adding 5% molasses with 48 hours delay before ensiling, 5- adding 5% barley grain without delay before ensiling, 6- adding 5% barley grain with 48 hours delay before ensiling, 7- adding 2.5% molasses + 2.5% barley grain without delay before ensiling, and 8- adding 2.5% molasses + 2.5% barley grain with 48 hours delay before ensiling. Each of additives mixed with canola forage in 2 different times (0 and 48 h after harvest), and then, packed into plastic bucket containers, and were kept at 25°C for 60 days. According to the results, adding molasses increased water soluble carbohydrates, and decreased pH, neutral detergent fiber and acid detergent fiber (P< 0.05). Delay before ensiling, improved appearance characteristics, and also, increased pH and crude protein of silage (P< 0.05). In conclusion, molasses and barley grain with 48 hours delay before ensiling had a better performance, in terms of appearance characteristics, chemical composition and canola silage digestibility.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مجید نظام دوست |
دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد گروه تغذیه دام و طیور دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

تقی قورچی |
استاد تمام گروه تغذیه دام و طیور دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان .

سمانه اربابی |
دانش آموخته مقطع دکتری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

سعید زره داران |
استاد تمام گروه علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهد

سیدمحمدمهدی سیدالموسوی |
دانشجوی دکتری گروه تغذیه دام و طیور دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_117307_b58b53fa52f582f99d831c3ca03b48e4.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-912779.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات