این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۸۲، صفحات ۸۵-۹۳
عنوان فارسی
بررسی میزان مایکوتوکسین زیرالنون در آرد گندم و جو استان آذربایجان شرقی در سال ۱۳۹۵ به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا
چکیده فارسی مقاله
زیرالنون مایکوتوکسین استروژنیکی است که بوسیله چندین گونه از قارچهای فوزاریوم تولید میشود و عوارض مختلفی را در انسان ایجاد میکند. هدف از این تحقیق اندازهگیری میزان زیرالنون در آرد گندم و جو استان آذربایجان شرقی به روش کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا(HPLC) است. در این مطالعه مقطعی، 10 نمونه آرد گندم و 10 نمونه آرد جو با برندهای تجاری مختلف از استان آذربایجان شرقی به صورت تصادفی جمع آوری گردید. بعد از انتقال نمونهها به آزمایشگاه و انجام روش-های آماده سازی بر روی نمونهها با استفاده از ستونهای افینیتی، برای اندازهگیری زیرالنون از دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا استفاده شد. از هر نمونه سه تکرار جهت انجام آزمایش استفاده گردید. نتایج نشان داد که 10 درصد از نمونههای آرد گندم بیشتر از حد مجاز حاوی سم زیرالنون بودند و 90 درصد از نمونههای آرد گندم کمتر از حد مجاز حاوی زیرالنون بودند. در هیچ یک از نمونههای آرد جو، زیرالنون بیشتر از حد مجاز مشاهده نشد. در 20 درصد از نمونههای آرد جو، زیرالنون تشخیص داده نشد. محدوده غلظت زیرالنون، میانگین و انحراف معیار میزان آلودگی نمونههای آرد گندم به ترتیب برابر با 78/206±60/32 ، 99/89 و 95/57 و جو به ترتیب برابر با 69/102±18/30 ، 69/66 و 70/28 میکروگرم در کیلوگرم بدست آمد. براساس آزمون t مستقل بین میزان سم زیرالنون در نمونههای آرد گندم و آرد جو تفاوت معنیداری مشاهده نشد (05/0
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سامان مهدوی |
دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه
لیلا اسماعیل زاده |
گروه مهندسی صنایع غذایی، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران.
حسین شیخلویی |
دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه
نشانی اینترنتی
http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-7-39633-286&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات