این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۲۰، شماره ۴، صفحات ۴۰۷-۴۱۶

عنوان فارسی شناسایی کاروتنوئیدهای گلیکوزیدی زعفران (Croucus sativus.L) به روش کروماتوگرافی لایه نازک (TLC)
چکیده فارسی مقاله زعفران کلاله خشک شده گونه Crocus sativus.L  می باشد. زعفران به خاطر خواص جلوگیرنده از سرطان در بدن می باشد. کاروتنوئیدها از مهمترین ترکیبهایی است که در رژیم غذایی به عنوان خاصیت ضد سرطانی مطالعات بسیار وسیعی بر روی آن انجام شده است. اخیرا مشاهده شده است که ترکیبهای طبیعی و زعفران خاصیت ضد سرطانی خوبی دارندکهاز مهمترین ترکیبهای موثره زعفران می توان به ترکیبهای رنگی گلیکوزیدی آن که شامل    دی – گلیکوز و دی – جنتیوبیوزیل استرهای کروستین مانند کروسین اشاره کرد که جزء کاروتنوئیدهای محلول در آب هستند. در این تحقیق به بررسی روش بهینه شده جهت استخراج ، جداسازی و شناسایی  این نوع از کاروتنوئیدها که جزء کاروتنوئیدهای نادر محلول در آب می باشند پرداخت شده است.  در روش استخراج از کمک دستگاه سوکسله استفاده گردید که این استخراج در سه مرحله و توسط حلال های پترولیوم اتر، دی اتیل اتر و متانول انجام گرفت. بعد از عمل استخراج و تغلیظ توسط دستگاه تقطیر در خلاء گردشی و جداسازی توسط کروماتوگرافی ستونی، نمونه ها به روش  کروماتوگرافی لایه نازک (TLC) در زمان های بازداری 0.41، 0.63 ،0.75، 0.98 جداسازی و شناسایی شدند. 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Methodes for the analysis of carotenoides (crocins and crocetin of Saffron) using Thin layer chromatography (TLC)
چکیده انگلیسی مقاله Saffron spice is the dried, dark- red stigmata of crocus sativus. L flowers is a very high valve material due to its applications, mainly those to provide color and flavor to foods . Dietary factors play a significant role in both cancer promotion and prevention. Carotenoieds are one of the most common dietary compounds that have been studied as cancer- preventive agents.  Recently extracts from natural products and saffron ave also been shown to exhibit anticancer activity.the main pigments of saffron are mono – and di- glycosyle esters of the polyene dicarboxylic acid crocetin, where D-glycose and D- gentobiose occurs as carbohydrate residues.For the extracton of saffron 20 gr was successively and exhausively extracted with light petroleum , diethyl ether and methanol in a soxhlet extractor in the dark. The methanol extract contained the glycosede carotenoids of saffron. Separation of the constituents was achieved by silica gel TLC using diffrents solvent (mobile phase) system. The TLC method was time consuming and also gave an overestimation of the colour princiles.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله ابوالفضل کمرکی فراهانی |
استادیار شیمی آلی، دانشکده شیمی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

پروین بقایی |
استادیار شیمی آلی، دانشکده شیمی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

محمدباقر رضایی |
عضو هیأت علمی وزارت جهاد کشاورزی، مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع

کامکار جایمند |
عضو هیأت علمی وزارت جهاد کشاورزی، مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_115222_c6058431d071836f76a90b27a044c103.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-919875.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات