این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۲۰، شماره ۴، صفحات ۴۷۷-۴۸۶

عنوان فارسی اثر ضد دردی عصاره متانولی دانه گشنیز (Coriandrum Sativum)در مدل تجربی دیابت قندی در موش صحرایی
چکیده فارسی مقاله دراین پژوهش اثر ضد دردی عصاره متانولی دانه گشنیز در موشهای صحرایی نر مبتلا به دیابت قندی القائ شده توسط استرپتزوتوسین با استفاده از آزمون فرمالین مورد بررسی قرار کرفته است.برای این منظور از موش صحرایی نر نزاد Wistar  در محدوده وزنی 350    250 گرم استفاده شد.موشها به طور کاملا تصادفی به سه گروه کنترل، گروه دیابتی و گروه دیابتی درمان شده با دانه گشنیز تقسیم شدند.برای دیابتی کردن حیوانات از داروی استرپتوزوسین  (STZ) به صورت تک دوز به میزان  mg/kg 60 استفاده گردید. پس از گذشت یک ماه، آزمونفرمالین بر روی موشها انجام گرفت. نتایج آزمون فرمالین نشان داد که میزان درد در موشهای دیابتی پس از گذشت یک ماه در فاصله دوم از مرحله حاد آزمون فرمالین (افزایش زمانی 5-10) افزایش معنی داری (p< 0.001) را نسبت به گروه کنترل نشان می دهد (افزایش 76%) در حالی که تفاوت موجود بین دو گروه کنترل و دریافت کننده عصاره متانولی دانه گشنیز در همین فاصله زمانی کمتر معنی دار (P< 0.05) می باشد.با این وجود میزان درد در موشهای دیابتی دریافت کننده عصاره در دو مرحله حاد و مزمن آزمون فرمالین هیچ گونه تفاوت معنی داری را نسبت به هم نشان نداد.نتایج تحقیق حاضر نشان داد که تجویز عصاره الکلی دانه گشنیز به میزان  100 mg/Kg  به مدت یک ماه به موشهای دیابتی کاهش معنی داری را درمیان گلوکز خون و میزان احساس درد در مراحل حاد و مزمن آزمون فرمالین بوجود نمی آورد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله دانه گشنیز، دیابت قندی، هیپر آلرژی، آزمون فرمالین، موش صحرایی،

عنوان انگلیسی Antinociceptive Effect of Methanolic Seed Extract of Coriandrum sativum in an Experimental Model of Diabetes Mellitus in Rat
چکیده انگلیسی مقاله In the present study, the possible antinociceptive effect of methanolic seed extract of coriander was investigated in male streptozotocin-diabetic rats using standard formalin test. For this purpose, male albino wistar rats (250- 350 g) were used. They were randomly divided into three groups, i.e.  control, diabetic and extract-treated diabetic. For induction of diabetes, streptozotocin (60 mg/Kg) was administered i.p. After one month, formalin test was conducted. The obtained findings demonstrated that pain sensation in the second interval (5-10 min) of the acute phase of the formalin test ishigher (P < 0.001) in comparison with control group, while a less significant difference was found between control and extract-treated diabetic group (P< 0.05). On the other hand, there was no significant difference between control and extract-treated diabetic groups regarding acute and chronic phases of the formalin test. It is concluded that i.p. administration of this extract at a dose of 100 mg/Kg does not produce a significant analgesic effect in formalin test.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مهرداد روغنی |
استادیار گروه فیزیولوژی- تهران، دانشگاه شاهد، دانشکده پزشکی، گروه فیزیولوژی

توراندخت بلوچ‌ نژاد مجرد |
دانشیار گروه فیزیولوژی- تهران، دانشگاه علوم پزشکی ایران، دانشکده پزشکی، گروه فیزیولوژی

علی باقری |
دانشجوی پزشکی- تهران، دانشگاه شاهد، دانشکده پزشکی

سیدمسعود اطیابی |
دانشجوی پزشکی- تهران، دانشگاه شاهد، دانشکده پزشکی


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_115237_65119441dca769eec5bb8fd326938d69.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-919881.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات