این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۹، شماره ۲۰، صفحات ۱۰-۱۸

عنوان فارسی تأثیر سطوح مختلف کورکومینوئیدها بر عملکرد،کیفیت تخم‌مرغ، برخی فراسنجه های بیوشیمیایی خون، پاسخ سیستم ایمنی و قابلیت هضم آن در مرغ های تخم‌گذار
چکیده فارسی مقاله این مطالعه با هدف ارزیابی اثر سطوح مختلف کورکومینوئیدها در جیره بر صفات تولیدی، کیفیت تخم‌مرغ، برخی فراسنجه‌های بیوشیمیایی خونی، سیستم ایمنی و قابلیت هضم آنها در مرغ­های تخم‌گذار طی مرحله پایانی دوره تولید اجرا شد. تعداد 160 قطعه مرغ تخم‌گذار با سن 60 هفته در قالب طرحی کاملا تصادفی مشتمل بر چهار تیمار، هر تیمار متشکل از چهار تکرار و هر تکرار شامل ده پرنده مورد استفاده قرار گرفتند. تیمارها عبارت بودند از جیره پایه فاقد کورکومینوئید (جیره شاهد) و جیره ­های حاوی 400، 800 و 1200 میلی­گرم در کیلوگرم کورکومینوئید خالص. صفات عملکرد به‌صورت هفتگی و صفات کمی و کیفی تخم‌مرغ هر دو هفته یکبار ارزیابی شدند. افزودن کورکومینوئیدها به جیره با بهبود معنی­ دار (05/0>P) درصد تولید همراه بود. گروه­های دریافت کننده کورکومینوئید در قیاس با گروه شاهد، توده­ تخم­مرغ تولیدی بیشتری را به خود اختصاص دادند. تغییرات رنگ زرده از جمله تغییرات کیفیت داخلی تخم‌مرغ در نتیجه افزودن کورکومینوئیدها به جیره بود که از حیث آماری از هفته اول به بعد اختلاف معنی­ داری را نشان داد (05/0>P) . در هفته 64 افـزایش معنی ­داری در فعالیت آنزیم آلانین آمینو ترانسفراز (ALT) در نمونه­ سرم­ گروهای دریافت­ کننده ی 1200 میلی­گرم درکیلوگرم نشان داده شد (05/0>P). در هفته 68 آزمایش، نسبت HDL:LDL در گروه­های دریافت­ کننده سطح 400 و 800 میلی­گرم کورکومینوئید نسبت به گروه شاهد بالاتر بوده و اختلاف معنی­ داری را نشان داد (05/0>P). افزودن 400 میلی­گرم کورکومینوئیدها توانست بالاترین تیتر آنتی‌بادی نسبت به تیمارهای دیگر را به خود اختصاص دهد، همچنین همین سطح بیشترین میزان جذب را نیز دارا بود (05/0>P). استفاده از کورکومینوئیدها در سطح 400 میلی‌گرم توانست در رنگ زرده را بهبود و پاسخ ایمنی ایجاد کرده، همچنین سبب کاهش LDL شده و این سطح بیشترین جذب را به‌خود اختصاص داد.    
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The Effect of Different Levels of Curcuminoids on Performance, Egg Quality, Some Biochemical Blood Indices, Immune System Response and their Digestibility in Laying Hens
چکیده انگلیسی مقاله This experiment was conducted to evaluate the effect of graded dietary levels of pure curcuminoid on productive performance, egg quality traits, some biochemical blood parameters, immune response and its digestibility in the late phase of production of laying hens. A total of 160 sixty-weeks-old Hy-Line (W-36) laying hens were used in a completely randomized design, including 4 treatments in four replicates of 10 hens each. Dietary treatments diets contained 0 (control), 400, 800 and 1200 mg curcumin per kg of diet. Performance traits were assessed weekly and egg quality variables were measured bi-weekly. Adding curcuminoids to the diet caused a significant increase in production percentage (p< 0.05). The hens receiving curcuminoid had more egg mass values. Changes in yolk color index as one of the internal egg quality traits were significant after the first week of experiment (P< 0.05). Significant increase in ALT activity was observed in the group supplemented with 1200 mg in week 64 (P< 0.05). In week 68, the ratio of HDL: LDL was significantly higher in the treatments that supplemented with 400 and 800 mg curcuminoids (P< 0.05). Adding 400 mg curcuminoid resulted in the highest immune response and also the hightest amount of absobtion (P< 0.05).using 400 mg curcuminoid changed yolk color improved immune response and decresed LDL and the   highest level of obserbtion was also observed in 400 mg curcumioid.    
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله رضا دلیری | reza daliri
دانشگاه فردوسی مشهد

حسن کرمانشاهی | Hasan Kermanshahi
دانشگاه فردوسی مشهد

ابوالقاسم گلیان | abolghasem goliyan
دانشگاه فردوسی مشهد

محمود رضا جعفری | mahmodreza jafari
دانشگاه علوم پزشکی مشهد

جلیل توکل افشاری | jalil tavakolafshari
دانشگاه علوم پزشکی مشهد


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-883-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-921286.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه طیور
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات