این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۹، شماره ۲۰، صفحات ۱۹-۲۶
عنوان فارسی
ارزیابی عملکرد، فراسنجههای بیوشیمیایی خون و پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی تغذیه شده با عصاره آبی پوسته سبز دو رقم پسته کله قوچی و فندقی
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی اثر عصاره آبی پوسته سبز دو رقم پسته کله قوچی و فندقی بر عملکرد و وزن نسبی اجزای لاشه، فراسنجههای بیوشیمیایی خون و پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی، آزمایشی با 220 قطعه جوجه خروس گوشتی یکروزه سویه راس 308 با 5 تیمار، 4 تکرار و 11 قطعه جوجه در هر تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل شاهد و سطوح 200 و 400 میلیگرم در کیلوگرم عصاره آبی کله قوچی و سطوح 200 و 400 میلیگرم در کیلوگرم عصاره آبی پوسته سبز فندقی بود. در پایان سه دوره تغذیهای آغازین (10-1 روزگی)، رشد (24-11روزگی) و پایانی (46-25 روزگی)، صفات وزن بدن، مصرف خوراک و ضریب تبدیل خوراک اندازهگیری شد. در 24 و 46 روزگی از دو قطعه پرنده خونگیری جهت بررسی فراسنجههای بیوشیمیایی خون و پاسخ ایمنی انجام شد. تحلیل دادهها نشان داد افزایش وزن بدن و مصرفخوراک در سطح 400 کله قوچی نسبت به شاهد بالاتر بود و ضریب تبدیل خوراک در سطح 400 کلهقوچی در مقایسه با شاهد پایینترین بود (05/0p<). عصاره پوست سبز پسته بر راندمان لاشه، و وزن نسبی اجزای لاشه به جز چربی بطنی تأثیری نداشت ولی عصاره پوست پسته باعث کاهش چربی بطنی، کلسترول، تریگلیسرید و LDL گردید (05/0p<). عصاره پوست سبز هر دو رقم پسته باعث کاهش فعالیت آنزیم آسپارتات آمینوترانسفراز در 46 روزگی و بهبود پاسخ ایمنی بر ضد SRBC در مقایسه با شاهد شدند (05/0p<). در مجموع افزودن عصاره پوست سبز پسته کله قوچی و فندقی به جیره جوجه گوشتی باعث بهبود عملکرد، کاهش چربی بطنی و لیپیدهای خونی و بهبود پاسخ ایمنی میگردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
چربی بطنی، کلسترول، عصاره پوسته سبز، عیار پادتن، ضریب تبدیل
عنوان انگلیسی
Evaluation of Performance, Blood Biochemical indices and Immune Response of Broilers Fed Pistachio Hull Extract (Pistacia Vera) of Fandoghi and Kaleghochi
چکیده انگلیسی مقاله
In order to investigate the effects of Aqueous extract of phenolic compounds in green hulls of two varieties Pistachios green hull Kaleghochi and Fandoghi on performance and carcass characteristics, blood biochemical parameters and immune response of broiler, a total of 220 male day old chicks (Ross 308) were allocated to 20 experimental units in a completely randomized design with five treatments, four replicates and 11 birds each. Treatments were 0, 200 and 400 mg/kg of water extract of Kaleghochi and 200 and 400 mg/kg of water extract of fandoghi. Body weight, feed intake and feed conversion ratio were measured at the end of each of three nutrition periods including starter (0-10 days), grower (11-24 days) and end (25-46 days). Two birds of each replicate were slaughtered and bleed to measure the blood biochemical parameters and immune system at 24 and 46 days. Results were indicated that the body weight gain and feed intake were higher in 400mg/kg Kaleghochi pistachio hulls extract as compared to control. The FCR were decreased when birds fed 400mg/kg Kaleghochi pistachio hulls extract. There were no significant differences among treatments for relative weight of carcass organs except for abdominal fat. The both pistachio hulls extract decreased the abdominal fat, cholesterol, triglyceride, and LDL (P< 0.05). The enzyme activity of aspartate aminotransferase was decreased when birds fed both pistachio hulls extract. The pistachio hull extract improved the immune response against SRBC as compared to control. It is concluded that supplementation of Kaleghochi and/or Fandoghi pistachio hulls extract may improve the performance, immune response, decrease abdominal fat and blood lipid profile of broiler chickens.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
هادی یوسفی | Hadi Yosefi
University of Birjand
گروه علوم دامی، دانشگاه بیرجند
سید جواد حسینی واشان | Seyyed Javad Hosseini-Vashan
University of Birjand
دانشگاه بیرجند
سید احسان غیاثی | Seyyed Ehsan Ghiasi
University of Birjand
دانشگاه بیرجند
محمد حسن نمایی | Mohammad Hassan Namaei
Birjand University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-338-3&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-921287.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه طیور
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات