این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۹، شماره ۲۰، صفحات ۳۶-۴۲
عنوان فارسی
تأثیر پودر زنجبیل، گزنه و مخلوط هر دو بر عملکرد تولیدی، فراسنجه های خونی و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی
چکیده فارسی مقاله
این آزمایش به منظور بررسی اثر پودر زنجبیل، گزنه و ترکیب آنها در مقایسه با آنتی بیوتیک محرک رشد بر جوجه های گوشتی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 گروه آزمایشی و 4 تکرار و 8 قطعه جوجه در هر تکرار انجام گرفت. گروههای آزمایشی شامل: گروه یک: شاهد (بدون هر گونه افزودنی)، گروه دو: جیره پایه به همراه 04/0 درصد آنتیبیوتیک محرک رشد تتراسایکلین50 درصد مخلوط در دان، گروه سه، چهار و پنج: که به ترتیب شامل جیره پایه به همراه پودر زنجبیل 1 درصد، پودر گزنه 1 درصد، مخلوط پودر زنجبیل 1 درصد و پودر گزنه 1 درصد بودند. نتایج نشان داد بیشترین میزان افزایش وزن هفتگی در بازه زمانی 21-35 روزگی مربوط به گروه آزمایشی 04/0 درصد آنتیبیوتیک محرک رشد و پس از آن گروه آزمایشی حاوی 1 درصد پودر گزنه بود که از لحاظ آماری با سایر گروههای آزمایشی تفاوت معنی دار داشتند (05/0>.(p در رابطه با افزایش خوراک مصرفی نیز در بازه زمانی 1-7 روزگی گروه آزمایشی حاوی 1 درصد پودر زنجبیل، دارای بیشترین مقدار بود که تفاوت آماری معنی داری با گروه های آزمایشی دیگر داشت (05/0>.(p در هفته آزمایشی ششم نیز گروه آزمایشی حاوی 1 درصد پودر زنجبیل منجر به تأثیر معنی داری بر کاهش میزان کلسترول خون جوجه های گوشتی در مقایسه با سایر گروههای آزمایشی شد (05/0>.(p در رابطه با خصوصیات لاشه، ضریب تبدیل غذایی و سایر پارامترهای خونی هیچ یک از گروههای آزمایشی مورد استفاده در بازههای زمانی موردنظر منجر به تفاوت آماری معنی داری نشدند (05/0
کلیدواژههای فارسی مقاله
جوجه گوشتی، زنجبیل، عملکرد تولیدی، فراسنجه های خونی، گزنه
عنوان انگلیسی
Effect of Ginger, Nettle and Mixtures of Both on Performance, Blood parameters and carass characteristics of Broilers
چکیده انگلیسی مقاله
This experiment was conducted to investigate the effect of ginger and nettle powders and their mixture in comparison with antibiotic growth promoter in a completely randomized design with 5 treatments, 4 replicates and 8 chicks per replicate in commercial broilers. The experimental treatments were:1) control (with no additive); 2) basal diet with 0.04% tetracycline antibiotic growth promoter (50% mixed in feed); 3, 4 and 5): basal diet with 1% ginger powder, 1% nettle powder and 1% of mixed ginger powder and nettle powder, respectively. The results showed that the highest weekly weight gain in the period of 21-35 days was related to the treatment group of 0.04% antibiotic growth promoter followed by the treatment group containing 1% nettle powder, which was statistically significant when compared with other dietary treatments (P< 0.05). In conjunction with the increased feed consumption in the period of 1-7 days of age, treatment groups with 1% ginger powder showed the highest value with statistically significant difference among other experimental groups (P< 0.05). In the sixth week of trial, treatment containing 1% ginger powder resulted in significant reduction in blood cholesterol levels compared to other experimental groups (P< 0.05). With regard to carcass characteristics, feed conversion ratio and other blood parameters no significant changes was noticed among all treatments in different week intervals (P>0.05). According to the archived results, ginger powder and nettle powder and their mixture can be considered as a relatively suitable alternative to antibiotic growth promoters for improvement of broiler performance.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Biochemistry, Broilers, Ginger, Nettle, Performance
نویسندگان مقاله
مهدی هدایتی | mahdi hedayati
Malayer University, Malayer, Iran.
دانشگاه ملایر
میلاد منافی | milad manafi
Malayer University, Malayer, Iran.
دانشگاه ملایر
معصومه دالوند | masoumeh dalvand
Malayer University, Malayer, Iran.
دانشگاه ملایر
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-598-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-921289.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه طیور
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات