این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۹، شماره ۲۰، صفحات ۶۱-۶۹

عنوان فارسی استفاده از عصاره محصول فرعی پسته استخراج شده با حلال‌های مختلف به منظور کاهش تجزیه‌پذیری شکمبه‌ای پروتئین کنجاله کلزا
چکیده فارسی مقاله ا     این آزمایش با ‌هدف بررسی تأثیر عصاره محصول فرعی پسته در محافظت از تجزیه پروتئین‌های‌ کنجاله‌ کلزا در شکمبه انجام شد. از محصول فرعی پسته با حلال‌های آب، اتانول 70 درصد، متانول 80 درصد و مخلوط کلروفرم و متانول عصاره‌گیری شد. مقادیری از عصاره‌های آبی، اتانولی و متانولی به کنجاله‌ کلزا اضافه شد تا میزان تانن اضافه ‌شده به مخلوط به صفر، 5/0 و یک درصد رسید. میزان ناپدیدشدن شکمبه‌ای و پس از شکمبه‌ای و همچنین تجزیه‌پذیری شکمبه‌ای ماده­خشک و پروتئین خام با سه تکرار اندازه‌گیری شد. برای تعیین میزان ناپدیدشدن شکمبه‌ای و تجزیه‌پذیری نمونه‌ها، از سه رأس گاو نر اخته‌شده تالشی مجهز به فیستولای شکمبه‌ای و برای تعیین میزان ناپدیدشدن پس از شکمبه‌ای از دستگاه شبیه‌ساز هضم استفاده شد. عصاره‌های آب، اتانول، متانول و مخلوط کلروفرم و متانول به­ترتیب 11/37، 64/59، 87/56 و 55/7 درصد از تانن موجود در محصول فرعی پسته را استخراج کردند. فرآوری کنجاله کلزا با 5/0 درصد تانن عصاره‌ آبی و یک درصد تانن عصاره متانولی سبب کاهش ناپدیدشدن شکمبه‌ای پروتئین خام شد (01/0>p)، بدون آن‌که‌ میزان ناپدیدشدن پروتئین­خام در کل دستگاه گوارش را تحت تأثیر قرار دهد. همچنین افزودن 5/0 و یک درصد تانن عصاره آبی به کنجاله کلزا میزان پروتئین‌های با تجزیه‌پذیری سریع در شکمبه را کاهش داد (01/0>p). به‌طور کلی نتایج این آزمایش نشان داد که تانن عصاره‌های آبی و اتانولی محصول فرعی پسته می‌توانند در محافظت از تجزیه پروتئین‌ کنجاله کلزا در شکمبه مؤثر باشند، هرچند استفاده از تانن عصاره آبی محصول فرعی پسته می‌تواند اقتصادی‌ و کاربردی‌تر باشد.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله عصاره، تجزیه‌پذیری، محصول فرعی پسته و کنجاله کلزا

عنوان انگلیسی Use of Pistachio By-Product Extracts by Different Solvents to Reduce Ruminal Degradability of Canola Meal Protein
چکیده انگلیسی مقاله The objective of this study was to evaluate the effects of different doses of pistachio by-products (PBP) extracts on the protein protection from ruminal degradability in canola meals. PBP were extracted by four different solvents, i.e. 70% ethanol, 80% methanol, a mixture of chloroform and methanol, and water. Then, an in situ trial was conducted to determine ruminal degradability and disappearance (three head of castracted Taleshi male calves) and post ruminal (DaisyII incubator (of proteins in canola meal with 0.5 and 1 % tannins of PBP extracts supplementation. The total extraction of tannin contents with water, ethanol, methanol and mixture of chloroform and methanol extracts of PBP were 37.11, 9.64, 56.87 and 7.55 %, respectively. Canola meal supplementation with 0.5 % tannin from water and 1 % tannin from ethanol extracts decreased the protein ruminal disappearance (P < 0.01) without any negative effect on total gastrointestinal tract disappearance of protein. Also, the addition of 0.5 and 1 % water extracted tannin to canola meal reduced (P < 0.01) the ruminal degradability of rapidly degradable proteins. In conclusion, the results showed that tannins of water and methanol of PBP extracts could be effective on canola meals protein protection from ruminal degradability; however, the use of tannin from water extract of PBP can be more economical and practical.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله By-Product, Canola Meal, Degradability, Extract, Pistachio

نویسندگان مقاله پیروز شاکری | Pirouz Shakeri
بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی

احمد ریاسی | Ahmad Riasi
دانشگاه صنعتی اصفهان

علی مداحیان | Ali Madahian
دانشگاه پیام نور


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-441-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-921292.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه نشخوارکنندگان
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات