این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۹، شماره ۲۰، صفحات ۷۰-۸۷
عنوان فارسی
بررسی اثرات استفاده از افزودنی پروبیوتیک و پری بیوتیک در شیر بر شاخص های عملکردی و قابلیت هضم مواد مغذی در گوساله های هلشتاین
چکیده فارسی مقاله
هدف از این آزمایش بررسی مقایسه اثرات استفاده از پروبیوتیک و پریبیوتیک در شیر بر عملکرد، مصرف خوراک، امتیاز قوام مدفوع و قابلیت هضم گوساله های ماده شیرخوار هلشتاین بود. این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار و چهار تکرار در هر تیمار انجام شد. تیمارها شامل: 1- گروه شاهد (شیر فاقد افزودنی) 2- گروه پروبیوتیک (شیر + 2 گرم پروبیوتیک) 3- گروه پریبیوتیک (شیر + 4 گرم پریبیوتیک) 4- گروه سین بیوتیک (شیر + 2 گرم پروبیوتیک و 4 گرم پریبیوتیک) بود. گوسالهها در سنین 3، 30 و 63 روزگی پس از تغذیه شیر در وعده صبح وزن کشی شدند و وزن خوراک مصرفی از 10 روزگی به بعد و تا پایان دوره بهصورت روزانه برای هر گوساله اندازهگیری و ثبت گردید. به حفظو سنجش وقوع اسهال، مدفوع بهصورت هفتگی مشاهده و نمره مدفوع و سیالیت آن بررسی شد. در انتهای آزمایش (7 روز پایانی) کل مدفوع دام ها بطور جداگانه جمعآوری و توزین شد و یک نمونه 20 درصدی از آن جهت بررسی قابلیت هضم مواد مغذی برداشته شد. ترکیب شیمیایی نمونههای مدفوع و جیره آزمایشی شامل ماده خشک، چربی، ماده آلی و پروتئین طبق روشAOAC تعیین شد. نتایج آزمایش نشان داد که بیشترین میانگین وزن در سنین 30 و 63 روزگی مربوط به گوساله هایی بود که پروبیوتیک مصرف کرده بودند و اختلاف معنی داری با سایر گروه ها داشتند. کمترین میانگین وزن در سن 63 روزگی مربوط به جیره سین بیوتیک بود. بدترین ضریب تبدیل خوراک مصرفی مربوط به گروه شاهد بود و اختلاف معنی داری با گروهی که پروبیوتیک مصرف کرده بودند، داشت و بهترین ضریب تبدیل خوراک مربوط به جیره پروبیوتیک بود و با سایر گروه ها اختلاف معنی داری داشت (05/0P<). بیشترین قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی مربوط به گروهی بود که پروبیوتیک مصرف کرده بودند و با سایر گروهها اختلاف معنی داری داشت. کمترین قوام مدفوع مربوط به گروهی بود که پروبیوتیک مصرف کرده بودند و با سایر گروه ها اختلاف معنی داری داشت (05/0P<). بهطور کلی نتایج نشان داد که استفاده از پروبیوتیک تأثیر معنی داری روی عملکرد، سلامتی و قابلیت هضم مواد مغذی گوساله های هلشتاین داشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پروبیوتیک، پریبیوتیک، نشخوارکنندگان
عنوان انگلیسی
Effects of Probiotic and Peribiotic Supplementation in Milk on Performance and Nutrition Digestibility in Holstein Calves
چکیده انگلیسی مقاله
The purpose of this study was to evaluate the effects of feeding probiotic and peribiotic supplements on milk yield, feed intake, fecal consistency and digestibility of Holstein calves. Treatments included: 1- control group (no additive milk) 2- probiotic group (milk + 2 gr probiotic) 3- prebiotic group (milk + 4 gr peribiotic) 4- synbiotic group (milk + 2 gr probiotic and 4gr perbiotic). Calves were weighed at the age of 3, 30 and 63 days after milking and feed intake weight was measured and recorded for every calves from the age of 10 days to the end of the period. For diarrhea, feces were observed weekly and feces score and fluidity were examined. At the end of the experiment (7 final days), the total stools of livestock were separately collected and weighed 20% sample was taken to investigate digestibility of nutrients. The chemical composition of fecal specimens and experimental diets including dry matter, fat, organic matter and protein were determined according to the AOAC method. The results of the experiment showed that the highest mean weight in the age of 30 and 63 days was related to the calves that used probiotics and had a significant difference with other groups. The lowest mean weight at the age of 63 was related to the synbiotic diet. The worst conversion ratio was in the control group and had a significant difference with the group that consumed probiotics. The best feed conversion ratio was probiotic diet and had a significant difference with other groups (P < 0.05). The highest digestibility of dry matter and organic matter belonged to the group that consumed probiotics and had a significant difference with other groups. The lowest fecal consistency was in the group that consumed probiotics and had a significant difference with other groups (P < 0.05). The lowest stool consistency was related to the group that used probiotics and had a significant difference with other groups (P < 0.05). In general, the results showed that the use of probiotic had a significant effect on the performance, health and digestibility of Holstein calves.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Peribiotics, Probiotics, Ruminants
نویسندگان مقاله
مسعود دیدارخواه | Masood Didarkhah
دانشگاه بیرجند
مسلم باشتنی | Moslem Bashtani
دانشگاه بیرجند
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-898-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-921293.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه نشخوارکنندگان
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات