این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۲۰، شماره ۲، صفحات ۱۵۹-۱۶۹
عنوان فارسی
مقایسه اسانس چهار جمعیت از گیاه (Thymus kotschyanus ) در شرایط کشت مزرعه و گلخانه.
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی کمی و کیفی اسانس سرشاخه های گلدار گیاه (Thymus kotschyanus ) در شرایط کشت گلخانه و مزرعه، بذر چهار جمعیت از این گونه از مناطق آذربایجان شرقی، سیراچال تهران، میانه و تبریزجمع آوری و پس از کشت در گلخانه و مزرعه موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع مورد مطالعه قرار گرفت. نمونه ها در گلخانه در طرح کاملا تصادفی با سه تکرار و ده گلدان برای هر واحد آزمایشی و در مزرعه در بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار کاشته شدند. برای جداسازی اسانس گیاهان از دستگاه تقطیر با آب ( کلونجر) استفاده شد و بعد توسط دستگاهGC وGC/MS ترکیبهای اسانس، مورد آنالیز و شناسایی قرار گرفتند. ترکیبهای عمده موجود در اسانس شامل تیمول (Thymol )، کارواکرول (Carvacrol ) و پارا- سایمن (r-cymen ) بود. مقدار ماکزیمم تیمول برابر 65.94 درصد در جمعیت مربوط به آذربایجان شرقی و ماکزیمم مقدار کارواکرول 53.14 درصد در جمعیت مربوط به سیراچال و بالاترین مقدار پارا- سایمن برابر 20.4 درصد در جمعیت آذر بایجان شرقی اندازه گیری شد. در نمونه های مزرعه بازده اسانس نسبت به نمونه های گلخانه بیشتر ولی درصد ترکیبهای عمده تیمول و کارواکرول کاهش یافت، و مونوترپنهادرصد بیشتری از وزن اسانس را نسبت به گلخانه به خود اختصاص دادند.مقدار ترکیب پارا- سایمن در مزرعه افزایش یافته در صورتیکه گاما- ترپینن درصد بسیار ناچیزی را تشکیل داد. که این مسئله می تواند به دلیل مسیر مشترک تشکیل این ترکیبها در گیاهان وابسته باشد که به دلیل اختلاف شرایط آب و هوایی در دو محیط باعث تبدیلاتی در ترکیبهای اسانسها می شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آویشن، اسانس، تیمول، کارواکرول، Thymus kotschyanus،
عنوان انگلیسی
Comparison of essential oils of four Thymus kotschyanus populations in greenhouse and field cultivation.
چکیده انگلیسی مقاله
To investigate quality and quantity of essential oil of Thymus kotschyanus in greenhouse and field cultivation, seeds of four populations of this species from Azarbayejan, Sirachal, Mianeh and Tabriz were collected and cultivated in greenhouse and field condititions. Kelevenger method was used to extract the essential oils from the plants foliage. Essential oil components were analysed and recognised by GC and GC/MS. The components included Thymol, Carvacrol and r-cymene.The highest main percentage of Thymol(65.94%), and r-cymene(20.40%), were found in Azarbayejan population and Carvacrol (53.14%), in Sirachal population. The oil yeilds of Thymus kotschyanus in field were higher than greenhouse conditions, but Thymol and Carvacrol were decreased and other monoterpenes were the major components of the essential oils in greenhouse conditions. In field conditions, the percentage of r-cymene was high, comparing to greenhouse condition, but g- terpinene was trace.This problem can be related to temprature and other conditions in field and greenhouse conditions. On the other hand, these differences between the oil composition of the greenhouse, and field grown populations, may reveal a common route of formation the components in the species.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Thymus kotschyanus, essential oil, thymol, Carvacrol
نویسندگان مقاله
شهین مهرپور |
دانشگاه آزاد اسلامی تهران واحد علوم و تحقیقات
فاطمه سفیدکن |
عضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
حسین میرزایی ندوشن |
عضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
احمد مجد |
عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت معلم
نشانی اینترنتی
http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_115281_af332fcdf3dbfc3430dcc0a178ff3373.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-922380.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات