این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۲۰، شماره ۲، صفحات ۲۲۹-۲۳۷
عنوان فارسی
مقایسه کمی و کیفی اسانس Melissa officinalis L. ازمناطق مختلف
چکیده فارسی مقاله
گیاه Melissa officinalis L. بومی نواحی شرق مدیترانه و غرب آسیا است. در نواحی جنوبی و مرکزی اروپا، اسپانیا تا قفقاز و بخشهایی از آسیا از جمله ایران می روید. به دلیل رایحه معطرش در بسیاری از نواحی گرم دنیا کاشته می شود. سرشاخه های گیاه M. officinalisدر مرحله گلدهی از سه محل کشت در استانهای فارس (اطزاف شیراز)، تهران (اطراف کرج) و سمنان جمع آوری گردید و پس از آماده سازی گیاهان به روش تقطیرباآب (با دستگاه کلونجر) اسانس گیری شدند. بازده اسانس نمونه فارس، کرج و سمنان به ترتیب 0.14 ، 0.25 و 0.26 بود. تجزیه و شناسایی ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس ها به وسیله دستگاههای GC و GC/MS با محاسبه شاخص های بازداری و مطالعه طیف های جرمی صورت گرفت. درمجموع از نمونه فارس، کرج و سمنان به ترتیب 17 ، 17 ، 14 ترکیب شناسایی شدند. مهمترین ترکیبهای شناسایی شده در اسانس نمونه فارس عبارت از: سیترونلال (25.4%)، بتا-کاریوفیلن 11.3%)، تیمول (10.5%)، گلوبولول (6.1%)، کاریوفیلن اکساید (6.5%) و ژرانیول (5.7%) بود. ترکیبهای عمده شناسایی شده در اسانس نمونه کرج عبارت از: سیترونلال (9.3%)، کارواکرول (31.8%)، هومولن اپوکساید (25.4%) و آلفا-هومولن (10.2%) بود. مهمترین ترکیبهای شناسایی شده در اسانس نمونه سمنان عبارت از: سیترونلال (43.8%)، بتا-کاریوفیلن (13.5%)، تیمول (7.9%)، گلوبولول (6.8%)، نرال (5.3%) و ژرانیال (5.0%). چهارده ترکیب در اسانس سه نمونه مشترک بود تنها ترکیب شاخص مشترک سیترونلال بود. چهار ترکیب شاخص در اسانس نمونه های فارس و سمنان مشترک بود و این دو اسانس نسبت به اسانس نمونه کرج شباهت بیشتری به هم داشتند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Essential Oil Composition of Melissa officinalis L. From different regions
چکیده انگلیسی مقاله
Melissa officinalis L. is a very easily grown plant that habitats in south and Eastern of Europe, Spain and Asia. The plant of Melissa collected from three fields in Fars, Tehran and Semnan provinces. Essential oils were isolated by hydro-distillation. The yields of Essential oils of Fars sample (Shiraz), Tehran sample (Karaj) and Semnan sample were 0.14%, 0.25% and 0.26% (w/w) respectively. The oils were analyzed by GC (9A-Shimadzu) and GC/MS (Varian 3400). Seventeen constituents at Fars sample oil, seventeen constituents at Tehran sample oil and fourteen constituents at Semnan sample oil were identified respectively. Major constituents of Fars sample were citronellal (25.4%), b-caryophyllene (11.3%), thymol (10.5%), globolol (6.1%), caryophyllene oxide (6.5%) and geraniol (5.7%). Major constituents of Karaj sample oil were citronellal (9.3%), carvacrol (31.8 %), Humulene epoxide (25.4 %) and a-humulene (10.2%). Major constituents of Semnan samples oil were citronellal (43.8%), b-caryophyllene (13.5%), thymol (7.9%), globolol (6.8%), neral (5.3%) and geranial (5.0%). Fourteen constituents were common at all sample oil. Major constituent at all samples oil was citronellal. Four major constituents were common at Fars and Semnan samples oil.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
فاطمه عسگری |
عضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
فاطمه سفیدکن |
عضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
نشانی اینترنتی
http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_115290_adf86d628478d0ad9db1eb9531430668.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-922386.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات