این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
تحقیقات دامپزشکی
، جلد ۷۳، شماره ۲، صفحات ۱۶۵-۱۷۱
عنوان فارسی
مطالعه فعالیت آنتی اکسیدانی و آنتی رادیکالی عصاره الکلی و آبی برگ Vitis vinifera در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله
زمینه مطالعه: کاهش اثرات زیان بخش رادیکالهای آزاد، در سامانههای غذایی و بیولوژیکی، توسط آنتی اکسیدانها امری مهم تلقی میشود لذا تأمین ذخایر آنتی اکسیدانی که بتواند بهداشت و ایمنی جامعه را دربر داشته باشد ضروری بنظر میرسد. هدف: این تحقیق جهت بررسی اثر آنتی اکسیدانی و آنتی رادیکالی عصارههای الکلی و آبی برگ انگور در شرایط آزمایشگاهی انجام شد. روش کار: گیاه برگ انگور با استفاده از حلالهای آب مقطر، اتانول و متانول عصاره گیری شد و میزان فعالیت آنتی اکسیدانی با استفاده از روشهای DPPH و بتاکاروتن لینولئیک اسید محاسبه شد و میزان ترکیبات فنولی تام و فلاوونوئید تام هم در مورد همه ی عصارهها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج: میزان IC50 در آزمون DPPH به ترتیب در عصارههای آبی ، اتانولی و متانولی (µg/ml 714/0±90/71 ، 481/0±66/46 و 318/0±38/37) و % مهار رادیکال آزاد در آزمون بتاکاروتن لینولئیک اسید به ترتیب (84/1±51/86 ، 30/1±08/97و 27/1±20/88) بود و مقادیر BHT در آزمون DPPH برابر با µg/ml 000/0±58/13 و در آزمون لینولئیک اسید 62/0±56/94 بود. ترکیبات فنولی کل (mg/g 39/1±02/158 ، 55/1±60/ 201و 26/2±19/180) و ترکیبات فلاوونوئید کل (mg/g 64/1±16/37 ، 83/0±74/ 54 و 18/0±07/46) محاسبه شد. همانطور که مشاهده میشود در همه ی آزمونها به ترتیب عصاره اتانولی و بعد عصاره متانولی و آبی بالاترین فعالیت آنتی اکسیدانی را به خود اختصاص دادند. نتیجهگیرینهایی: به نظر میرسد که عصاره اتانولی برگ انگور میتواند به عنوان یک منبع آنتی اکسیدان طبیعی و ارزان قیمت در صنعت غذایی مورد توجه قرار گیرد
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Study of antioxidant and antiradical activity of alcoholic and aqueous extract of Vitis vinifera leaves in Vitro
چکیده انگلیسی مقاله
BACKGROUND: Reducing the detrimental effects of freeradicals, in biological and food systems by antioxidants is important, thusproviding antioxidants is necessary in community health and food safety. OBJECTIVES:The aim of the present study was to determine antioxidant and antiradicalactivity of alcoholic and aqueous extract of Grape leaves in vitro. METHODS:Grape leaves were extracted using the solvents: distilled water, ethanol andmethanol and the antioxidant activities were measured by DPPH,β-carotene-linoleic acid, total phenolic compounds and total flavonoidcompounds assays. RESULTS: IC50for DPPH radical-scavenging activity in water, ethanol and methanolextracts were (71.90±0.714, 37.38±0.318 and 46.66±0.481µg/ml) and alsothe percentage of inhibition free radicals in β-carotene-linoleic acid were (86.51±1.84, 97.08±1.30 and 88.20±1.27).These parameters for BHT in DPPH test and β-carotene linoleic acid test are 13.58±0.000 µg/ml and 94.56±0.62 %. Total phenolic compounds andflavonoid compounds were calculated (158.02±1.39, 201.60±1.55 and 180.19±2.26mg/g) and (37/16±1.64, 54.74±0.83 and 46.07±0.18 mg/g ). According to theresults in this study, the highest radical scavenging effect was observed inethanol, then methanol extract and water extract had the lowest activity. CONCLUSIONS:It seems the ethanolic extract could be considered as a cheap, easilyaccessible and potential source of natural antioxidants for food andpharmaceutical purposes
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مژگان صادقی افراکتی |
دانش آموخته دامپزشکی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران
ابوالفضل کامکار |
گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
https://jvr.ut.ac.ir/article_67958_b40ac76f48dbba7b4ad4169f031bca93.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/699/article-699-927258.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات