این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۱۹، شماره ۳، صفحات ۲۳۳-۲۳۸

عنوان فارسی مقایسه کمی کربوهیدراتهای محلول در آگار تهیه شده از دو جلبک Gracilaria canaliculata و Gracilaria foliifera از خلیج فارس
چکیده فارسی مقاله کربوهیدراتهای طبیعی موجود در گیاهان در صنایع غذایی به لحاظ استفاده به عنوان منبع انرژی و موارد متعدد دیگر از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشند.  آگار ماده ای  ژلاتینی است و ترکیب دی ساکارید Agarobiose، ساختمان عمومی ثابتی از تمام پلی ساکارید های موجود در آگار است. ساختار شیمیایی آگار باعث شده است که آگار ماده بسیار مفیدی برای بیشتر صنایع از جمله صنعت نساجی، دارویی، غذایی و همچنین علوم آزمایشگاهی باشد. کربوهیدراتها و یا گالاکتوز از مواد اصلی غذایی در آگار است بنابراین بررسی کمی و کیفی کربوهیدراتهای محلول و غیر محلول جهت افزایش بهینه استفاده از این ترکیب با ارزش در موارد مصرف متعدد ضروری می باشد. در این تحقیق آگار تولید شده از دو جلبک Gracilaria canaliculata و Gracilaria foliiferaاز سواحل قشم استان هرمزگان در سال 1380 جمع آوری شده اند که جهت اندازه گیری کربوهیدراتهای محلول با روش آنترون به وسیله دستگاه اسپکتروفتومتری مدل 340 ( HITACHI ) در طول موج 625 نانومتر مورد استفاده قرار گرفت. نتیجه آزمایش نشان داد که کل کربوهیدراتهای محلول در نمونه Gracilaria canaliculata برابر 12.03% و در نمونه Gracilaria foliifera برابر 10.79% می باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله جلبک قرمز، کربوهیدراتهای محلول، کمی، آگار،

عنوان انگلیسی Comparison of carbohydrate solution between Agar extraction of Gracilaria canaliculata and Gracilaria foliifera from Persian Gulf.
چکیده انگلیسی مقاله  The source of agar is a family of red seaweeds (Rhodophyceae) of which Gracilaria canaliculata  and Gracilaria  foliifera  are examples of commercially important genera. Agar is a strongly gelling seaweed hydrocolloid composed of polysaccharides.  The main structure of agar is chemically characterized by the repeating units of  D-galactose and 3,6-anhydro- L- galactose with a few variations, as well as by low ester sulphate content. In this investigation two samples of the Gracilaria to be harvested in Qeshm shores in Hormozgane provine (2001) for agar production. With Ethanol 95% and 75% carbohydrate of Agar extracted. Then solution Extracted centrifuged in 3500 U/min for 10 mint. We used, solution extract for determination of carbohydrate from Antron methods by Spectrophotometry (HITACHI 340) in 625 nm. The total carbohydrate content in Gracilaria canaliculata  is 10.79% and Gracilaria foliifera 12.03%.   
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمدباقر رضایی |
اعضاء هیأت علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، تهران

محمود نادری حاجی باقرکندی |
اعضاء هیأت علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، تهران

کامکار جایمند |
اعضاء هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، تهران


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_115387_c07e00342c48f0659826097cd4bc9926.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-934970.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات