این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۱۹، شماره ۳، صفحات ۲۸۶-۳۱۲
عنوان فارسی
بررسی خواص ضد میکروبی عصاره بخشهای گیاه گزنه دوپایه (urtica dioic L.)
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش خواص ضد میکروبی عصارههای اتانلی 80% و آبی گیاه گزنه دوپایه urtica dioica 4 باکتری و یک قارچ آلودهکننده محیطهای کشت و بیماریزای انسانی با استفاده از روشهای متداول میکروبیولوژی و با بکارگیری محیطهای کشت مولر ـ هینتون آگار و سابرودکستروز آگار با روش ایجاد چاهک و روش تمام ظرف و سنجش قطر هاله عدم رشد انجام شد. عصارههای اتانلی 80% بخشهای مختلف این گیاه بر باکتریهای Pseudomonas aeruginosa Bacillus subtilis, Staphylococcus aureus, E. coli و قارچ Candida albicans دارای اثر میکروبکشی بودند. در میان عصارهها،عصاره بذر گزنه دارای بیشترین اثر ضد باکتریایی بر روی باکتریهای گرم مثبت بود ، عصاره برگ گیاه مذکور بر باکتریهای گرم منفی دارای بیشترین تأثیر بازدارندگی بود و بالاخره عصاره گل گزنه دارای بیشترین خاصیت ضد قارچی بود. عصارههای آبی بخشهای مختلف گیاه گزنه بر روی بازدارندگی رشد همه میکروارگانیسمهای فوق به جز پسودوموناس آئروژینوزا تأثیر مثبت داشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
گزنه دوپایه، روش پورپلیت، روش سنجش قطر هاله عدم رشد،
عنوان انگلیسی
The study of Antimicrobial effects of urtica dioica’s extract.
چکیده انگلیسی مقاله
In this study anti-microbial properties of aquatic and ethanolic extract of urtica dioica were tested.The antimicrobial properties of aquatic and ethanolic extracts (80%) of this plant were studied on four species of bacteria (Pseudomonas. aeruginosa, Bacillus subtilis, Staphilococcus aureus, E.coli and a fungus (Candida albicans) using routine methods appling the Muller-Hinton Agar, Sabourou Dextrose Agar and pour plate method, measuring the diameter of inhibitory zone . The Ethanolic extract(80%) of plant showed antimicrobial effect on Pseudomonas. a, Bacillus subtilis, Staphilococcus aureus, E. coli, Candida albicans, among them urtica's seed extract had the most effect on gram –positive bacteria , urtica, s leaf had the most effect on gram-negative bacteria and urtica's flower had the most fungicidal property.All the aquatic extracts of plant showed antimirobial effect on extracts thses microorganisms except Pseudomonas.a
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Zone of inhibition growth, pour plate, Urtica dioica
نویسندگان مقاله
احمد مجد |
استاد گروه زیست شناسی دانشکده علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
صدیقه مهرابیان |
دانشیار گروه زیست شناسی دانشکده علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
زهره جعفری |
دانشجوی گروه زیست شناسی دانشکده علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات
نشانی اینترنتی
http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_115391_3936a5ec12447308ee3cbc40b9c04d8a.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-934974.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات