این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
Journal of Plant Physiology and Breeding
، جلد ۷، شماره ۲، صفحات ۲۳-۳۰
عنوان فارسی
اثرات شوری بر برخی ویژگیهای فیزیولوژیک شاهی
چکیده فارسی مقاله
شوری یکی از مهمترین تنشهای محیطی است که اثرات مخرب بر رشد، نمو و عملکرد گیاهان زراعی میگذارد. به دلیل افزایش تدریجی شوری خاک و آب در استان آذربایجان شرقی، کاشت شاهی در این منطقه با مشکلات عدیدهای روبرو است. از این رو، به منظور بررسی تحمل این گیاه به سطوح مختلف شوری از طریق برخی ویژگیهای فیزیولوژیک، آزمایش حاضر بر پایه بلوکهای کامل تصادفی با پنج تیمار شامل غلظتهای صفر، 50، 100، 150 و 200 میلی مولار نمک کلرید سدیم در سه تکرار به اجرا درآمد. با تشدید تنش شوری، مقدار سدیم، پرولین، قندهای محلول و کاروتنوئیدها افزایش ولی مقدار پتاسیم، نسبت پتاسیم به سدیم و مقادیر کلروفیلa و کلروفیلb کاهش یافت. شوری بر مقدار کلروفیل a+b، نسبت کلروفیلa به b و محتوای نسبی آب برگ تاثیر نداشت. طی 21 روز آزمایش، بوتهها در غلظت 200 میلی مولار نمک از بین رفتند. به دلیل کاهش نسبت پتاسیم به سدیم به کمتر از یک در غلظتهای 100 و 150 میلی مولار نمک، ادامه مدت تنش شوری میتوانست منجر به از بین رفتن بوتهها نیز در این تیمارها شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
شاهی، شوری، ویژگی&،shy،های فیزیولوژیک،
عنوان انگلیسی
Effects of Salinity on Some Physiological Characteristics of Lepidium sativum L.
چکیده انگلیسی مقاله
Abstract Salinity is one of the major environmental stresses, which has deleterious effect on growth, development and yield of crops. Due to the gradual increase in soil and water salinity in the East Azarbaijan province of Iran, the garden cress cultivation in this region has always been associated with many problems. In order to evaluate the tolerance of this plant to different levels of salinity through some physiological characteristics, the present experiment was conducted using randomized complete block design with five treatments consisting of 0, 50, 100, 150 and 200 mM NaCl concentrations and three replications. The results showed that with enhancement in salinity levels, sodium, proline, soluble sugars and carotenoids content increased but potassium content, potassium to sodium ratio and amounts of chlorophyll a and b declined. Salinity had no significant effect on chlorophyll a+b content, chlorophyll a/b ratio and relative water content. Plants were destroyed at 200 mM concentration after 21 days. Since potassium to sodium ratio was lower than 1 at 100 and 150 mM concentrations, continuing of salinity would has presumably led to the destruction of plants in these treatments.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Lepidium sativum L, Physiological characteristics, Salinity
نویسندگان مقاله
Ali Geranpayeh |
Department of Agronomy, Azarbaijan Shahid Madani University, Tabriz, Iran
Kambiz Azizpour |
Department of Agronomy, Azarbaijan Shahid Madani University, Tabriz, Iran
Lamia Vojodi Mehrabani |
1Department of Agronomy, Azarbaijan Shahid Madani University, Tabriz, Iran
Rana Valizadeh Kamran |
Department of Biotechnology, Faculty of Agriculture, Azarbaijan Shahid Madani University
نشانی اینترنتی
http://breeding.tabrizu.ac.ir/article_7972_c66db7db381f2551be4c6ed646e0eab0.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/506/article-506-949796.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات