این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۱۹، شماره ۲، صفحات ۱۴۹-۱۵۶
عنوان فارسی
بررسی کمی و کیفی کربوهیدراتهای صمغ گونه Acacia nilotica
چکیده فارسی مقاله
کربوهیدراتها یکی از سه گروه عمده مواد مغذی میباشند که به عنوان منبع انرژی و درمان بعضی از بیماریها در انسان استفاده میشود. همچنین به عنوان استخوانبندی در گیاهان مصرف دارد. صمغ عربی در بین انواع صمغها، بهترین صمغ طبیعی است که میتوان در صنایع مختلف مصرف نمود. صمغAcacia nilotica از جمله صمغهای کربوهیدراتی میباشد که از آن در موارد غذایی، دارویی و استفادههای متعددی میشود. بنابراین بررسی کمی و کیفی کربوهیدراتهای موجود در این نوع صمغ که از گونه Acacia nilotica بدست میآید یکی از اهداف مهم در این تحقیق میباشد. پس از جمعآوری صمغ عربی از درخت Acacia nilotica در شهریور سال 1381 از محل ایستگاه تحقیقات دارویی عسلویه استان بوشهر، اقدام به استخراج و بررسی کمی کربوهیدراتهای محلول نمونه با روش آنترون بوسیله دستگاه اسپکتروفتومتری مدل 340 (HITACHI ) در طول موج 625 نانومتر نموده، نتیجه آزمایش نشان داد که کل کربوهیدراتها در نمونه، 6.51 درصد میباشند. همچنین در بررسی کیفی بر روی صمغ، که به روش TLC با معرفها و حلا لهایی از جمله اسید فرمیک-متیل اتیل کتون- ترسیو بوتانل-آب و آنیزیدین – فتالیک اسید-اتانل صورت پذیرفت، در نهایت وجود ترکیبهای پنتوز و هگزوز و اسید Uronic ثابت گردید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
صمغ عربی، کربوهیدراتها، کروماتوگرافی، کمی و کیفی،
عنوان انگلیسی
Study quantitative and qualitative of carbohydrate in Acacia nilotica gum
چکیده انگلیسی مقاله
Gum arabic or gum acacia is oldest and best known of all the natural gums. Gum arabic is one of carbohydrat`s gum group that is nutritive and demulcent, and exerts a soothing influence upon irritated or inflamed mucous tissues, by shielding them from the influence of deleterrious agents, atmospheric air, etc In this investigation gum of acacia nilotica plant collected from farm of medicinal plant Research in Booshehr province for study quantitative and qualitative. In this study quantitative, determination of carbohydrate has done by Antron method by spectrophotometry (HITACHI 340 ) in 625 nm. The percent of total carbohydrates in gum arabic is 6.51 %. Also in this study qualitative specified that there are pentoses and hexoses and uronic acid in gum arabic by TLC method. In this method used– methylethylketone several reagentes and solventes that best is formic acid – tertiary butanol – water and anisidine – phthalic acid – ethanol.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمود نادری حاجی باقرکندی |
مؤسسه تحقیقات جنگلهاومراتع، تهران
محمدباقر رضایی |
مؤسسه تحقیقات جنگلهاومراتع، تهران
کامکار جایمند |
مؤسسه تحقیقات جنگلهاومراتع، تهران
نشانی اینترنتی
http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_115429_7206b99cb7e731482aef00362ffef5d2.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-955298.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات