این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱، صفحات ۶۳-۷۲
عنوان فارسی
مقایسه نمونه آزمایشگاهی و صنعتی اسانس گل محمدی، Rosa damascena Mill. از لحاظ کمیت و کیفیت ترکیبهای عمده، از منطقه کاشان
چکیده فارسی مقاله
گل محمدی با نام علمی Rosa damascena Mill. در مناطق مختلف ایران کشت میگردد. امکان تولید اسانس و گلاب از آن در سطح وسیع وجود دارد. اسانس این گیاه در صنایع عطرسازی، آرایشی و غذایی مصرف گسترده ای دارد. در این تحقیق، استخراج دو نمونه اسانس گل محمدی شهرستان کاشان که به روش تقطیر با آب و به صورت آزمایشگاهی و صنعتی تهیه شده بود، توسط دستگاه های کروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) مورد تجزیه و شناسایی قرار گرفتند. ترکیبهای عمده در اسانس صنعتی شامل : phytol (39.3 درصد)، n-henicosane (16.5 درصد)، hexadecane (12.5 درصد)، n-heptadecane (5.9 درصد) و citronellol (4.1 درصد) و ترکیبهای عمده نمونه اسانس آزمایشگاهی شامل : n-nonadecane (21 درصد)، citronellol (20.3 درصد)، geraniol (19 درصد) و phenylethyl alcohol (18.9 درصد) بودند. در این تحقیق ملاحظه می نمائید که بین ترکیبهای عمده موجود در اسانس که از اهمیت خاصی برخوردار می باشند از جمله citronellol، geraniol و phenylethyl alcohol در نمونه اسانس صنعتی یافت نمی شود یا به صورت جزیی موجود است، بنابراین، با توجه به اطلاعات موجود امکان بررسی نقاط قوت و ضعف روشهای استحصال با بررسی بیشتر مشخص می گردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
گل محمدی، تقطیر با آب، فنیل اتیل الکل، سیترونلول، ژرانیول، فیتول،
عنوان انگلیسی
Comparative study of laboratory and industrial essential oils samples of Rosa damascena Mill. for quantitative and qualitative constituents from Kashan
چکیده انگلیسی مقاله
Rosa damascena Mill is cultivated in different parts of Iran, and essential oil and rose water in large scales are produced. Essential oil is used in aromatic, food and cosmetics industrials. In this study, esential oils were extracted by hydrodistillation method, from Rosa damascena collected from and cultivated in Research Institute of Forests and Rangelands. Components of this essence were compared to that of industrial samples extracted by the same method, from Rosa damacena cultivated in Kamoo. Samples were analyzed by GC and GC/MS. The main constituents in industrial sample were phytol (39.3%), n-henicosane (16.5%), hexadecane (12.5%), n-heptadecane (5.9%) and citronellol (4.1%)and for laboratory sample were n-nonadecane (21%), citronellol (20.3%), geraniol (19%) and phenylethyl alcohol (18.9%).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمدباقر رضایی |
اعضاء هیأت علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
کامکار جایمند |
اعضاء هیأت علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
سیدرضا طبایی عقدائی |
اعضاء هیأت علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
محمد مهدی برازنده |
اعضاء هیأت علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
نشانی اینترنتی
http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_115449_9404906a84cf3df60aa54d64adac00db.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-955306.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات