این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۱۸، شماره ۱، صفحات ۱-۹
عنوان فارسی
بررسی ترکیبهای اسانس پونه کرمانی M. longifolia (L.) Hud. var. kermanansis و پونه جنگلی M. longifolia (L.) Hud. var. kotschiana
چکیده فارسی مقاله
پونه از جمله گیاهان بسیار مهم معطر و دارویی است که مصارف گستردهای در صنایع مختلف دارد. هدف از این بررسی شناسایی و کاربرد ترکیبهای اسانس پونه میباشد. نمونه کشت شده پونه کرمانی M. longifolia (L.) Hud. var. kermanansisو پونه جنگلی M. longifolia (L.) Hud. var. kotschianaدر ایستگاه البرز کرج در زمان گلدهی، برگ و گل برداشت گردید و با روش تقطیر با بخار آب تحت اسانسگیری قرار گرفت. جهت شناسایی ترکیبهای اسانس از دو دستگاه کروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) استفاده گردید. ترکیبهای عمده در اسانس برگ و گل پونه کرمانی عبارت است از: piperitenone oxide (45.7 % و 44.3%)، piperitone (30.6 % و 25.3%) و piperitenone (5.6 % و10.6% ) و ترکیبهای عمده در اسانس برگ وگل پونه جنگلی عبارت است از : piperitone (58.2 % و 64%)، 1,8-cineole (26.7% و 28.4%) و piperitenone oxide (4.6% و2.1% ).
کلیدواژههای فارسی مقاله
پونه کرمانی، پونه جنگلی، پیپریتون، پیپریتنون، پیپریتنون اکسید،
عنوان انگلیسی
Investigation of essential oils of Mentha longifolia (L.) Huds. var. kermanansis and Mentha longifolia (L.) Huds. Var. kotschiana
چکیده انگلیسی مقاله
Mentha longifolia (L.) Hudson from labiatae family has different varities. In present study we selected Mentha longifolia (L.) Hudson var. kermanansis and Mentha longifolia (L.) Hudson var. kotschiana, whichcultivated in Research station of Alborz (Karadj). The volatile oil extracted from plant by steam distillation method and analyzed by GC and GC/MS. The major constituents obtained from M. longifolia (L.) Hudson var. kermanansis in flower oil were piperitenone oxide (44.3%), piperitone (25.3%)and piperitenone (10.6%) and in leaf oil were , piperitenone oxide (45.7%), piperitone (30.6%), piperitenone (5.6%), and for M. longifolia (L.) Hudson var. kotschiana in flower oil were piperitone (58.2%), 1,8-cineole (26.7%) and piperitenone oxide (4.6%) and in leaf oil were piperitone (64%) and 1,8-cineole (28.4%).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
کامکار جایمند |
اعضاء هیأت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
مهدی میرزا |
اعضاء هیأت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
زیبا جمزاد |
اعضاء هیأت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
زهرا فاکر باهر |
اعضاء هیأت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
نشانی اینترنتی
http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_115503_e31e12d7921a9d5c84a82ec075abc3b1.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-963342.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات