این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۱۸، شماره ۱، صفحات ۱۱-۲۲
عنوان فارسی
مقایسه دو دستگاه تقطیر با بخار(طراحی جدید)و اثرات آنها بر میزان و ترکیبهای اسانس نعناع فلفلی Mentha x piperita L.
چکیده فارسی مقاله
گونههای نعناع از جمله گیاهان بسیار مهم میباشد که در صنایع دارویی، بهداشتی و غذایی مصرف وسیعی دارد. نمونه نعناع فلفلی در تیرماه 1380 از مجتمع تحقیقاتی البرز (مزرعه تحقیقاتی گیاهان دارویی) جمعآوری و از برگ خشک با مقایسه دو دستگاه تقطیر با بخار(طراحی جدید) اسانسگیری بعمل آمد. بازده اسانس نمونههای جمعآوری شده، (طرح 1 و 2 جایمند – رضایی) بهترتیب 0.16 و 0.22 درصد بدست آمد. بعد ترکیبهای اسانس توسط دستگاههای کروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) مورد شناسایی قرار گرفتند. ترکیبهای عمده در طرح –1، عبارتند از: ایزومنتول (41.5 درصد)، ایزومنتون (17.5 درصد)، بتا – اوسیمن (7.8 درصد) و کارواکرول (7.8 درصد) و ترکیبهای عمده در طرح –2، عبارتند از: ایزومنتون (28.6 درصد)، کارواکرول (13.8 درصد)، بتا – اوسیمن (8.4.درصد) و پولگون (7.4 درصد). همانطورکه شرایط منطقه، شامل نوع خاک، آب و هوا میتوانند در نتایج یک گونه تأثیر داشته باشند، طراحیهای مناسب دستگاه نیز بر میزان ترکیبها در اسانس تأثیر بهسزایی خواهد داشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
نعناع فلفلی، ترکیبهای شیمیایی، روش استخراج، تقطیر با بخار،
عنوان انگلیسی
Comparative of two steam distillation apparatus (New design) And identification of Chemical Constituents On Mentha x piperita L.
چکیده انگلیسی مقاله
The genus of mentha is one of the most important of medicinal plant which is used in pharmaceutical and food industries . In this research our aim is study on methods of extraction and its effects on content and constituents of essential oils from Mentha x piperita L. Samples were collected from Alborz research center (Medicinal plant research farm , in Karadj city), and then only leaves seperated and dried on laboratory condition , and essential oils extracted by different apparatus of steam distillation method (apparatus planed by Jaimand – Rezaee, plan –1 and plan –2 ) essential oils content were 0.16% and 0.22% yield respectively. The essential oils samples analyzed by GC and GC/MS . the major constituents in plan-1 were : isomenthol 41.5% , isomenthone 17.5% , (E)-b-ocimene 7.8% and carvacrol 7.8%, and in plan –2 were isomenthone 28.6% , carvacrol 13.8% , (E) - b -ocimene 8.4% and pulegone 7.4% . Now you can observed type of apparatus for extraction, can be one of the factors on quantitative isolation in essential oils.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
کامکار جایمند |
اعضاء هیأت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، تهران
محمدباقر رضایی |
اعضاء هیأت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، تهران
فاطمه عسگری |
اعضاء هیأت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، تهران
نشانی اینترنتی
http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_115505_434c1d959f8db67b54691631b6643b04.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-963343.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات