این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Journal of Agricultural Science and Technology، جلد ۲۰، شماره ۶، صفحات ۱۱۲۷-۱۱۳۵

عنوان فارسی بهینه سازی جیره های کم پروتئین با مکمل سازی ویتامین E برای پیشگیری از وقوع آسیت در مرغ های گوشتی
چکیده فارسی مقاله در پژوهش حاضر تاثیر افزودن ویتامین E در جیره‌های کم پروتئین بر وقوع فشار خون ریوی جوجه‌های گوشتی بررسی شد. برای این منظور از 180 قطعه جوجه خروس گوشتی (راس 308 ) در 3 تیمار در قالب طرح کاملاً تصادفی استفاده شد. تیمارها شامل یک جیره با سطح پروتئین نرمال و یک جیره کم پروتئین با 30 گرم در کیلوگرم پروتئین خام کمتر نسبت به جیره با پروتئین نرمال بود. یک جیره کم پروتئین مشابه دیگر نیز با افزودن سطح mg/kg 100 ویتامین E تهیه شد. در این آزمایش علاوه بر عملکرد رشد، داده های سرمی و خونی و الکتروکاردیوگرام اشتقاق II نیز جمع آوری و آنالیز شد. نتایج نشان داد که ضریب تبدیل خوراک تحت تاثیر تیمارها قرار نگرفت. وزن نسبی کبد، قلب و نسبت بطن راست به مجموع بطن‌ها و همچنین امواج منفی S در الکتروکاردیوگرام به طور معنی‌داری در گروه کم پروتئین بیشتر از شاهد بود. افزودن ویتامین E به جیره‌ کم پروتئین سبب کاهش معنی‌دار این متغیرها شد، به طوری که اختلافی با گروه شاهد مشاهده نشد. تغذیه جیره‌های کم پروتئین سبب کاهش معنی‌دار غلظت سرمی نیتریک اکساید، اسید اوریک و نسبت هتروفیل به لنفوسیت شد. افزودن ویتامین E به جیره‌های کم پروتئین سبب بازگشت سطوح این فراسنجه‌ها به سطوح مشابه آن در گروه پروتئین نرمال شد. به طور کلی، نتایج این آزمایش تایید کننده اثر تنش اکسیداتیو ناشی از کاهش پروتئین خوراک در افزایش وقوع آسیت می باشد و همچنین تاثیر مثبت ویتامینE در پیشگیری از‌ هایپرتروفی بطن راست و مرگ و میر ناشی از آسیت تحت این شرایط را تایید نمود.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آسیت،پروتئین،جوجه گوشتی،ویتامین E،

عنوان انگلیسی Fine-Tuning Low-Protein Diets through Vitamin E Supplementation to Avoid Ascites in Broiler Chickens
چکیده انگلیسی مقاله The present study investigates the effects of Vitamin E (VE) supplement on pulmonary hypertensive response of broilers fed a low-protein diet in a 42-day trial. A total of 180 male broiler chicks (Ross 308) were used in a completely randomized design. Treatments included a Normal Protein Diet (NPD) served as control, a Low-Protein Diet (LPD) with 30 g kg-1 of crude protein lower than NPD, and a LPD supplemented with VE (100 mg kg-1). Analyzed protein content of NDP and LPD was 227 and 199 g kg-1 in the starter stage and 198 and 169 g kg-1 in the grower stage. Growth performance, blood and carcass variables and Lead II of the electrocardiogram (ECG) were recorded. Feed conversion ratio was not significantly changed by treatments. The relative weights of liver, heart, and the right to Total Ventricular weight ratio (RV:TV) as well as the S wave amplitude of ECG were significantly (P< 0.05) increased by feeding LPD. However, VE supplementation of LPD significantly (P< 0.05) restored these variables to similar ranges observed in NPD. Feeding LPD caused a significant decrease in serum Nitric Oxide (NO) and Uric Acid (UA) concentrations, whereas it caused a significant increase in malondialdehyde (MDA) and Heterophils to Lymphocytes ratio (H:L). Similarly, VE supplement restored these variables to similar levels observed in NPD. In conclusion, oxidative stress was involved in the pathogenesis of ascites in broilers fed with LPD, which could be counteracted by VE supplement.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله | F. Khajali
Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Shahrekord University, Shahrekord, Islamic Republic of Iran.
Department of Animal Science, Shahrekord University, Shahrekord, Iran

| M. Sharifi
Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Shahrekord University, Shahrekord, Islamic Republic of Iran.
Shahrekord University


نشانی اینترنتی http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-23-39633-16&slc_lang=fa&sid=23
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/476/article-476-970754.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات