این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
طب مکمل
، جلد ۶، شماره ۲، صفحات ۱۴۸۰-۱۴۸۹
عنوان فارسی
تأثیر ترکیبی سرکهی سیب و عسل بر چربیهای خون
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: اختلالات لیپیدی از مهمترین عواملی هستند که در ایجاد و پیشرفت ضایعات قلبی- عروقی نقش دارند. هدف از این مطالعه بررسی نقش و کاربرد اثر ترکیبی عسل و سرکهی سیب بر چربیهای خون بیماران مبتلا به هایپرلیپیدمی است. روشها: این مطالعهیک کارآزمایی بالینی است که در بیمارستانهای آموزشی ولی عصر (عج) و امیرالمؤمنین (ع) شهرستان اراک انجام شد. نمونههای پژوهش 30 نفر بودند. از همهی آنها رضایتنامهی اخلاقی دریافت شد و به شیوهی تکگروهی قبل و بعد، تحت آزمون قرار گرفتند. ابتدا میزان چربیهای خون (کلسترول، تریگلیسیرید، LDL و HDL) آنها بررسی شد. سپس، 2 بار در روز در یک لیوان حاوی 200 سیسی آب، یک قاشق غذاخوری عسل طبیعی و یک قاشق غذاخوری سرکهی سیب به آنها داده شد. بعد از 4 هفته سطح چربی خون آنها مجدداً ارزیابی شد و با استفاده از نرمافزار SPSS نسخهی 20 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافتهها: نتایج آزمون تی زوجی نشان داد که بعد از مداخله، میانگین و انحراف معیار تریگلیسرید قبل و بعد، بهترتیب 42/9±164/56 و 79/8±314/13 بود، میانگین و انحراف معیار کلسترول قبل و بعد، بهترتیب 58/13± 256/8و 31/26±137/7بود و میانگین و انحراف معیار کلسترول LDL قبل و بعد، بهترتیب 48/6±185/4و 25/07±120/43 بود که در هر سه مورد، کاهش معناداری را بعد از مداخله نشان میدهد؛ ولی میانگین HDL قبل 10/6± 43/30و میانگین بعد آن 16/1±64/03بود که نشاندهندهی افزایش معنادار آن بعد از مداخله است (0/001p=). نتیجهگیری: به نظر میرسد که اثر ترکیبی عسل و سرکهی سیب، نقش بسیار مؤثری در کاهش چربیهای مضر و افزایش چربی خوب در بیماران مبتلا به چربی خون بالا دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عسل، سرکه ی سیب، هایپرلیپیدمی
عنوان انگلیسی
effect of apple vinegar and honey combination on lowering levels of blood lipids
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Lipid disorders of the most important factors involved in the development and progression of cardiovascular lesions, The aim of this study was to evaluate the role and use of a combination of honey and apple cider vinegar on blood lipids in patients with hyperlipidemia is. Methods: This study was clinical trial and its demonstrate in in Amiralmomenin and Vali- Asr hospital. 30 samples were selected that For one group before and after the intervention by ethical satisfaction. For subsequent investigations, levels of blood lipids are measured at the beginning of and 4 weeks after the intervention for the participants in groups using blood tests, in the intervention group administered one tablespoon each honey and apple vinegar in a glass containing 200cc water twice a day in addition to their usual lipid-lowering drugs. After 4 weeks, levels of blood lipids were measured in groups and were analyzed by SPSS v.20. Results: after intervention, result shown that TG Min & Sd before 314.13(79.8) and after164.56(42.9), CHOL(Min & Sd before 256.8(58.13) and after137.7(31.26), LDL Min & Sd before 185.4(48.6) and after120.43(25.07), have significant difference with group, and HDL) Min & Sd before 43.30(10.6) and after64.03(16.1), increased after intervention. Conclusion: This study demonstrated that a combination of honey and apple vinegar is very effective role in reducing bad fats and good fats increase in patients with high blood fat.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
apple vinegar ,honey, hyper lipoproteinemia
نویسندگان مقاله
سلیمان زند | soleyman zand
colege of nursing and midwifery
دانشکده ی پرستاری و مامایی اراک
مختار محمودی | mokhtar mahmoudi
colege of nursing and midwifery
دانشکده ی پرستاری و مامایی اراک
محمد خواجه گودری | mohamad khajeh goodari
colege of nursing and midwifery
دانشکده ی پرستاری و مامایی تبریز
پروانه عسگری | parvaneh asgari
colege of nursing and midwifery
دانشکده ی پرستاری و مامایی اراک
مهدی عبدالهی | mehdi abdolahi
department of food and drug adminstrator
دانشکده ی غذا و دارو
فاطمه رفیعی | fatemeh rafiei
colege of medicine
دانشکده ی پزشکی
نشانی اینترنتی
http://cmja.arakmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-563-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات