این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 25 آذر 1404
طب مکمل
، جلد ۶، شماره ۱، صفحات ۱۴۴۱-۱۴۵۱
عنوان فارسی
مطالعه سنجش محتوای فنل و فلاونوئیدی تام و ارزیابی عملکرد ضد اکسایشی عصاره متانلی اندام هوایی گیاه گل گاوزبان (Echium amoenum L.) در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: در طبّ سنّتی و نوین، گیاهان داروئی و عصارهی آنها دارای کاربردهایی در تغذیه، پزشکی و صنعت میباشند. ضدّ اکسایشها شامل ترکیباتی هستند که با احیا کردن موجب جلوگیری از روند اکسیداسیون در سلول میشوند. گیاه گل گاوزبان (Echium amoenum L.) در مناطق کوهستانی مازندران میروید و در طبّ سنّتی، اثرات بیولوژیک متفاوتی چون آرامبخشی، ضدّ التهاب، ضدّ افسردگی و خواص پیشگیریکنندهی سرطانی را دارد. هدف از این مطالعه بررسی محتوای تام فنلی و فلاونوئیدی و همچنین میزان فعّالیت ضدّ اکسایشی این گیاه است. مواد و روشها: در این مطالعهی تجربی - آزمایشگاهی، محتوای تام فنلی عصارهی متانولی اندام هوایی گل گاوزبان با استفاده از واکنشگر فولین- سیوکالتیو در طول موج 760 نانومتر و محتوای تام فلاونوئیدی این عصاره با استفاده از معرّف آلومینیوم کلراید در طول موج 420 نانومتر سنجیده شد، سپس فعّالیت ضدّ اکسایشی عصاره در غلظتهای متفاوت تهیه شد؛ در نهایت، محتواها به همراه فعّالیت ضدّ اکسایشی عصاره مورد ارزیابی قرار گرفتند. یافتهها: نتایج نشان داد محتوای تام فنلی برای عصارهی گل گاوزبان µg gallic acid equivalent/ml 2±429 و محتوای فلاونوئید این عصاره µg quercetin equivalent/ml 52/1±56/148 است. در بررسی فعّالیت به داماندازی رادیکال با 2,2-diphenyl-1-picryl-hydrazylhydrate(DPPH)، غلظت مهاری 50% (IC50) µg/ml178/11تعیین گردید. در ارزیابی فعّالیت احیاکنندگی مشخص شد عصارهی گل گاوزبان اثرات قویتری نسبت به ویتامین C داشت. در سنجش به داماندازی نیتریک اکساید، درصد مهار در عصارهی متانولی برابر 89/57% و قدرت شلاتهکردن آهن برابر 51/74% تعیین گردید که از نظر آماری تفاوت معنیداری با ویتامین C و کوئرستین به ترتیب به میزان (0/0473=p) و (0/0096=p) از خود نشان داد. نتیجهگیری: نظر به نتایج حاصل، عصارهی E.amoenum از خاصیت ضدّ اکسایشی قابل توجهی برخوردار بوده که باید بیش از قبل، مورد توجه قرار گیرد. همچنین عصارهی گیاه بهعنوان یک ترکیب آنتیاکسیدان با قابلیت رقابت با ویتامین C، میتواند در ساخت فرآوردههای غذایی و داروئی مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
گل گاوزبان،عصاره، ضد اکسایش، فنل ها،فلاونوئید ها
عنوان انگلیسی
Determination of in vitro total phenolic, flavonoid contents and antioxidant capacity of the methanolic extract of Echium amoenum L.
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: In traditional and modern medicine, active ingredients of medicinal plants have many applications in food, pharmaceutical, medical and industry. Antioxidants are compounds that prevent the oxidation process in the cell. Echium amoenum L. is a plant which grows in the mountainous regions of Mazandaran. This plant has different biological effects such as sedation, anti-inflammation, antidepressant and cancer preventive properties in traditional medicine. The aim of this study was to determine the total phenolic, flavonoid contents and antioxidant capacity of the methanolic extract of E.amoenum plant. Methods: In this experimental laboratory study the content of total phenolic Using the folin-siokalatio reactive at 760 nm wavelength and flavonoid With the use of aluminum chloride reagent at 420nm of E.amoenum extract were measured and antioxidant capacities of different concentrations of the extract were evaluated. Results: The results showed that total phenolic content of the extract shoots was 429±2μg gallic acid equivalent/ml and flavonoid content was 148.56±1.52μg quercetin equivalent/ml, respectively. The radical scavenging activity by 2, 2-diphenyl-1-picryl-hydrazylhydrate (DPPH), inhibitory concentration of 50%(IC50),was determined 178.11 μg/ml. Assessment of the reducing ability of extract showed that the extract had more activity than vitamin C. The percent nitric oxide trap inhibition of the extract was 57.89% and power iron chelating properties was 51.74%, that showed statistically significant difference in comparison with vitamin C and Quercetin (P= 0.0473) and (P= 0.0096) respectively. Conclusion: According to the results, E.amoenum extract had remarkable antioxidant capacity and can be proposed as an antioxidant compound used in the manufacture of food and pharmaceutical products.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
حامد فتحی | hamed fathi
pharmaceutical sciences research center, hemoglobinopathy institute, mazandaran university of medical sciences, sari, iran
مرکز تحقیقات علوم داروئی،پژوهشکده هموگلوبینوپاتی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی مازندران (Mazandaran university of medical sciences)
حمید رضا محمدی | hamid reza mohamadi
department of toxicology and pharmacology faculty of pharmacy, mazandaran university of medical sciences, sari, iran
گروه فارماکولوژی_سم شناسی، دانشکده داروسازی ساری، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی مازندران (Mazandaran university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://cmja.arakmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-581-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات