این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
طب مکمل، جلد ۴، شماره ۴، صفحات ۱۰۲۲-۱۰۲۷

عنوان فارسی بررسی اثر آنتی اکسیدانی عصاره های مختلف اندام های هوایی گیاه بابونه (Matricaria chamomilla.L)
چکیده فارسی مقاله مقدمه: گیاهان دارویی امروزه به خاطر خواص درمانیشان مصرف فراوانی در علوم پزشکی و صنایع غذایی دارند. بابونه گیاهی از تیره کاسنی است که خواص ضدالتهابی، میکروبی و سرطانی دارد. این گیاه به دلیل وجود ترکیبات فلاوونوئیدی خواص آنتی‌اکسیدانی نیز دارد. هدف از این مطالعه مقایسه قدرت آنتی‌اکسیدانی عصاره اتانولی، متانولی و هیدرو الکلی شاخ و برگ و گل گیاه بابونه بود. مواد و روش‌ها: در این مطالعه ابتدا سه عصاره متانولی، اتانولی و هیدرو الکلی تهیه شد. سپس عصاره‌های شاخ و برگ و گل گیاه بابونه در غلظت‌های متفاوت PPM1 و 2 و 5 و 10 با استفاده از تست‌های DPPH (2 و 2 دی فنیل 1 پیکریل هیدرازین) و FRAP(روش ارزیابی قدرت آنتی‌اکسیدانی) اندازه‌گیری شد. یافته‌ها: نتایج دو تست فوق نشان داد که عصاره هیدرو الکلی گل و شاخ و برگ گیاه بابونه در غلظت PPM10 نسبت به عصاره‌ها و غلظت‌های دیگر قدرت آنتی‌اکسیدانی بیشتری دارد. نتیجه‌گیریهر سه عصاره و شاخ و برگ گیاه بابونه خواص آنتی‌اکسیدانی داشتند، ولی با توجه به نتایج فوق به نظر می‌رسد که عصاره هیدرو الکلی گیاه بابونه با خاصیت آنتی‌اکسیدانی قوی می‌تواند کاربرد درمانی خوبی در بیماری‌ها داشته باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بابونه، آنتی‌اکسیدان، گونه‌های فعال اکسیژن‌دار

عنوان انگلیسی Antioxidant Capacity of Various Extracts of Matricaria chamomilla L. parts
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Herbs are used in many domains, including medicine, nutrition, and flavonoides. Matricaria chamomilla have been recognized to have pharmaceutical properties, e.g. antioxidant, anti-inflammatory, antimicrobial, and anticarcinogenic effects. It has Polyphenols compounds with antioxidant activity. The purpose of this study was antioxidant properties of various extract (ethanolic, metanoli and hydroalcholic) and parts (stems & leavs and flower) of Matricaria chamomilla. Methods: Three extracts (ethanolic, metanoli and hydroalcholic in 1, 2, 5 and 10 PPM cocentration) were prepared. Then antioxidant activity of various extract (ethanolic, metanoli and hydroalcholic) and parts (stems & leavs and flower) of Matricaria chamomilla was measured by two methods: DPPH and FRAP assays. Results: The hydroalcholic extracts (10PPM concentration) of Matricaria chamomilla flower in FRAP and DPPH assay have highest antioxidant power. Conclusions All extracts showed antioxidant activity in both methods but the results showed that hydroalcholic extract has better activity in antioxidant assays. Also, it can use for treatment many diseases.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Matricaria chamomilla, Antioxidant, Reactive Oxygen Species.

نویسندگان مقاله اکرم رنجبر | akram ranjbar
department of toxicology and pharmacology, school of pharmacy, hamadan university of medical sciences, hamadan
سم شناسی، دانشیار گروه فارماکولوژی – سم شناسی، دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی همدان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی همدان (Hamadan university of medical sciences)

فریبا محسن زاده | fariba mohsenzadeh
laboratory of plant cell biology, department of biology, bu-ali sina university, hamedan
بهداشت محیط، استادیار گروه زیست شناسی، دانشکده علوم دانشگاه بوعلی سینا همدان همدان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بوعلی سینا (Bu ali sina university)

عبدالکریم چهرگانی | abdolkarim chehregani
of plant cell biology, department of biology, bu-ali sina university, hamedan
زیست شناسی، استاد گروه زیست شناسی، دانشکده علوم دانشگاه بوعلی سینا همدان همدان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بوعلی سینا (Bu ali sina university)

فرزاد خواجوی | farzad khajavi
department of chemistry, bu-ali sina university, hamedan
شیمی، مربی گروه شیمی، دانشکده شیمی دانشگاه بوعلی سینا همدان همدان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بوعلی سینا (Bu ali sina university)

هژیر سیف پناهی | hajhir sifpanahi shabani
hamadan university of medical sciences, hamadan
کمیته تحقیقات دانشجویی دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان همدان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی همدان (Hamadan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://cmja.arakmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-395-4&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات