این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۳۴، شماره ۴، صفحات ۵۳۵-۵۴۶

عنوان فارسی بررسی فیتوشیمی جمعیت‌های مختلف Marrubium astracanicum Jacq. در استان فارس
چکیده فارسی مقاله Marrubium astracanicum Jacq. (فراسیون) گیاهی از خانواده نعناعیان یا Lamiaceae می‌باشد. در این تحقیق 5 جمعیت از گونه فراسیون (مناطق دراک، غرب دشت ارژن، بوانات- سیمکان (لاک‌پشتی)، پاسارگاد (قرق ابوالمهدی) و صدرا) جمع‌آوری شدند. پس از خشک کردن نمونه‌های گیاهی، از قسمت‌های هوایی آنها با استفاده از روش تقطیر با آب اسانس‌گیری شد و ترکیب‌های تشکیل‌دهنده اسانس با دستگاه‌های کروماتوگرافی گازی متصل به طیف‌سنج جرمی (GC/MS) و کروماتوگرافی گازی (GC)، شناسایی و تعیین مقدار گردید. عصاره متانولی به روش خوابانیدن در حلال تهیه و با کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) برای ترکیب‌های پلی‌فنولی آنالیز شد. بازده اسانس‌ها از 21/0% تا 34/0% برحسب وزن خشک گیاه (وزنی/وزنی) بدست آمد. ترکیب‌های عمده اسانس ان-دکان، ان-دودکان، جرماکرن دی، ان-هگزادکانوئیک اسید، بتا-کاریوفیلن، بی سیکلوجرماکرن، فیتول، ان-تری کوزان، ان-پنتا کوزان، ان-هنئی کوزان و کاریوفیلن اکسید بودند. دوازده ترکیب عمده با استفاده از نرم‌افزار Minitab V.14 مورد تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که با وجود اختلاف ارتفاع و آب و هوا، منطقه صدرا از نظر ترکیب‌های شیمیایی قرابت بیشتری به دو منطقه دراک و لاک‌پشتی بوانات دارد. استانداردهای گالیک اسید، کوئرستین، کاتچین، کافئیک اسید و کلروجنیک اسید در طول موج‌های 280 و 320 نانومتر بررسی شدند. میزان این پلی‌فنل‌ها در مناطق مختلف متفاوت بودند. نتایج ما نشان داد که ارتفاع و شرایط آب و هوایی در هر یک از این مناطق باعث تغییر در ترکیب‌های پلی‌فنولی می‌شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Survey of phytochemistry of Marrubium astracanicum Jacq. in Fars province
چکیده انگلیسی مقاله Marrubium astracanicum Jacq. is belonging to the Lamiaceae family. In this study, five populations of M. astracanicum (Derak, the west of Dasht Arjan, Bavanat-Simakan (Lakposhti), Ghorogh Abolmahdi (Pasargad) and Sadra areas) from Fars province were collected. After drying the plant samples, the essential oils (EOs) were extracted from the aerial parts by using the Clevenger Apparatus, and analyzed by Gas Chromatography (GC-FID) and Gas Chromatography/Mass Spectrometry (GC/MS). Methanolic extract was prepared by maceration method and analyzed by HPLC for polyphenolic compounds. EO yields were from 0.21 to 0.34% (w/w) based on dried material. The major constituents of the EOs were n-decane, n-dodecane, germacreneD, n-hexadecanoicacid, (E)-caryophyllene, bicyclogermacrene, phytol, n-tricosane, n-pentacosane, n-heneicosane and caryophyllene oxide. The 12 major compounds were analyzed by Minitab V.14 software. The findings of chemical compounds showed that despite the difference in height and climate, Sadra region was more similar to Derak and Lakposhti Bavanat. The standards of gallic acid, quercetin, catechin, caffeic acid chlorogenic acid were measured in the wavelengths of 280nm and and 320nm. The amount of polyphenols varied in different areas. Our results showed that the height and climate in each area caused the variation of polyphenolic compounds.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله وحید روشن |
استادیار، بخش منابع طبیعی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شیراز، ایران

عاطفه بهمن زادگان جهرمی |
کارشناس ارشد، بخش منابع طبیعی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شیراز، ایران

فرانه زارعیان |
کارشناس ارشد، بخش منابع طبیعی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شیراز، ایران

احمد حاتمی |
کارشناس ارشد، بخش منابع طبیعی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شیراز، ایران

لادن جوکار |
مربی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شیراز، ایران


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_117625_184ad4bccda41c4b6c9491f2365a50ab.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-997294.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات