این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۳۴، شماره ۴، صفحات ۵۹۴-۶۰۳
عنوان فارسی
بررسی تأثیر عصاره و اسانس زیره سبز (Cuminum cyminum L.) و اسانس رزماری (Rosmarinus officinalis L.) روی برخی مراحل زیستی غیربالغ شبپره آرد (Ephestia kuehniella (Zeller) (Lep: Pyralidae))
چکیده فارسی مقاله
به علت محدودیت استفاده از سموم در کنترل آفات انباری و خطر ایجاد مسمومیت توسط سموم شیمیایی برای جانوران خونگرم نیاز به استفاده از سموم با خطر کمتر، ازجمله ترکیبهای گیاهی بیش از پیش احساس میگردد. عصارهها و اسانسهای گیاهی سازگار با طبیعت هستند و در انبارهای مواد غذایی میتوان از آنها برای مبارزه با آفات انباری استفاده کرد. در این تحقیق سمّیت تنفسی اسانس گیاهان زیره سبز (Cuminum cyminum L.) و رزماری (Rosmarinus officinalis L.) و سمّیت گوارشی عصاره گیاه زیره سبز روی شبپره آرد Ephestia kuehniella (Zeller) بررسی شد. عصارهگیری از زیره سبز به روش الکلی انجام و اسانسهای زیره سبز و رزماری با استفاده از دستگاه کلونجر استخراج شد. عصاره زیره سبز با جیره غذایی مخلوط و در اختیار آفت قرار گرفت، ولی اسانسها به روش تنفسی یا تدخینی استفاده شدند. آزمایشها در شرایط کنترلشده (دمای ºC1±27، رطوبت 5±50% و دوره نوری 14:10 (تاریکی: روشنایی)) انجام شد. تأثیر هر یک از مواد روی درصد مرگ و میر لاروها و شفیرهها و طول دوره لاروی، بررسی و با یکدیگر مقایسه شد. نتایج نشان داد، اسانس زیره سبز نسبت به عصاره زیره سبز و اسانس رزماری بیشترین درصد کشندگی را روی آفت دارد. بنابراین با توجه به تأثیر مثبت این ترکیبها در تلفات آفت، استفاده از این عصاره و اسانسهای گیاهی ضمن مطالعات بیشتر میتواند گزینه مناسبی برای کنترل آفات در انبارهای مواد غذایی، سیلوها، سایر مکانهای بسته و ... باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effects of cumin extract and the essential oil of Cuminum cyminum L. and Rosmarinus officinalis L. on some immature life stages of Ephestia kuehniella (Zeller) (Lep: Pyralidae)
چکیده انگلیسی مقاله
Due to the limitation of using poisons in controlling storage pests and the risk of creating intoxication by chemical poisons for endotherms, the need to use poisons with lower risk such as plant compounds is felt more than before. Plant extracts and essential oils are consistent with nature and they could be used in foodstuff for pest control. In this study, the respiratory toxicity of essential oils of Cuminum cyminum L. and Rosmarinus officinalis L. and oral toxicity of C. cyminum extract were examined on Ephestia kuehniella (Zeller). Extraction from C. cyminum was done by the alcoholic method and essential oils of C. cyminum and R. officinalis were extracted using Clevenger apparatus. The C. cyminum extract was provided for pests through food plates, but essential oils were used by fumigation method. The experiments were performed in controlled laboratory conditions at a temperature of 27±1ºC and a relative humidity of 50±5% and a photoperiod of 14 hours of light and 10 hours of darkness. The impact of each material on the mortality percentage of larva and pupas and the length of larval period were studied and compared with each other. According to the results, the essential oil of C. cyminum showed the highest mortality percentage on the pests as compared with the essential oil of C. cyminum extract and R. officinalis. Therefore, regarding the positive impact of these combinations on pest losses, the use of this extract and essential oils could be a good alternative to control pests in food stores, silos etc.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سارا حیدری مقدم |
دانشجوی دکترای حشرهشناسی کشاورزی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
نجمه عظیمی زاده |
استادیار، گروه گیاهپزشکی، واحد رفسنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، رفسنجان، ایران
حمید محمدی |
استادیار، گروه باغبانی، واحد رفسنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، رفسنجان، ایران
نشانی اینترنتی
http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_117629_4ad2eae625e831f08109b6d08c510f12.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-997298.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات