این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
ارمغان دانش، جلد ۲۳، شماره ۵، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی بررسی اثر عصاره پوست سبز میوه گردو (Juglans regia) بر میزان سرمی قند،پروفایل لیپیدی و ترانس آمینازهای کبدی در موش صحرایی نر بالغ دیابتی شده با استرپتوزوسین
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف:اثرات ضد دیابتی پوست سبز گردو در سال‎های اخیر مورد توجه بسیاری از محققین قرار گرفته است. این مطالعه با هدف بررسی اثرات عصاره پوست سبزگردو بر میزان سرمی قند ،پروفایل لیپیدی و آنزیم های ALP ،ALT وAST در موش های صحرایی نر بالغ دیابتی انجام گرفت. روش بررسی:در این مطالعه تجربی، تعداد 32 سر موش صحرایی نر بالغ که به 4 گروه 8 تایی شامل گروههای کنترل، شاهد تحت تیمار با حلال دارو و دیابتی شده با دوز mg/kg60 استرپتوزوسین و دیابتی تحت تیمار 10 روزه دوز mg/kg100 عصاره پوست سبز گردو تقسیم شدند. در پایان میزان سرمی، گلوکز، تری‌گلیسرید، کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL-C)، کلسترول لیپوپروتئین با چگالی پایین (LDL-C) و آنزیم‌های آلکالین فسفاتاز (ALP)، آلانین آمینوترانسفراز (ALT)، آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) اندازه‌گیری و داده‌های به دست آمده از طریق آزمون های آماری ANOVA و توکی آنالیز و معناداری اختلاف داده ها در سطح 05/0p< در نظر گرفته شد. یافته ها: داده های این مطالعه نشان داد که در حیوانات دیابتی نسبت به گروه کنترل میزان سرمی آنزیم های ALP ،ALT ،AST گلوکز، تری گلیسرید و LDL افزایش و میزان HDL کاهش می یابد(001/0p< ) در حالی که در موش های صحرایی دیابتی تحت تیمار با عصاره پوست سبز گردو نسبت به حیوانات دیابتی میزان سرمی آنزیم های ALP ،ALT ،AST گلوکز، تری گلیسرید، و LDL کاهش و میزان HDL افزایش می یابد(001/0p<). نتیجه گیری: عصاره پوست سبز گردو با داشتن اثرات آنتی دیابتیک باعث کاهش گلوکز، ترانس آمینازهای کبدی و بهبود پروفایل لیپیدی در حیوانات دیابتی می گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پوست سبز گردو،قند،پروفایل لیپیدی،ALT،AST،ALP موش صحرایی

عنوان انگلیسی Analyzing the Effects of Green Skin Extract of Walnut Fruit on the Serum level of Sugar, Lipid Profile, and Aspartate Transaminase of Streptozotocin Diabetes Male Adult Rats
چکیده انگلیسی مقاله Background & aim:Anti-diabetic effects of Walnut green skin has been taken into consideration in the recent years. This study aims to analyze the effects of green skin extract of walnut fruit on the serum level of sugar, lipid profile, and ALP, ALT, AST enzymes of diabetic male adult rats. Methods:In this experimental study, 32 male adult rats are divided into four groups each of which containing 8 rats. These groups are control, treated with medicine solvent, diabetic with 60 mg/kg dose of Streptozotocin, and diabetic under 10 day treatment of 100 mg/kg dose of green skin extract of walnut fruit groups. At the end, the serum level of glucose, triglyceride, high density lipoprotein cholesterol (HDL-C), low density lipoprotein cholesterol (LDL-C), Alkaline Phosphatase (ALP), Alanine aminotransferase (ALT), and Aspartate aminotransferase (AST) enzymes are measured. The collected data are processed with ANOVA statistic tests, Tokey analysis, and statistical significance of data differences in the level of P < 0.05. Results:The results of this study indicated that in diabetic animals, in comparison with control group, the amount of ALP, ALT, AST enzymes, glucose, triglyceride, and LDL will increase, but the amount of HDL will decrease (P < 0.01). However, in male adult rats which are treated by green skin extract, in comparison with diabetic animals, the serum level of ALP, ALT, AST enzymes, glucose, triglyceride, and LDL will decrease, but HDL will increase (P < 0.01). Conclusion:The green skin extract of walnut fruit have anti-diabetic effects which causes a decrease in the amount of glucose, aspartate transaminase, and an increase in the amount of lipid profile in diabetic animals.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله زهرا غرفان منش | Zahra erfan manesh
Department of Biology, Shiraz Branch, Islamic Azad University, Shiraz, I.R.Iran
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی،شیراز،ایران.

ابراهیم حسینی | Ebrahim Hosseini
Department of Biology, Shiraz Branch, Islamic Azad University, Shiraz, I.R.Iran
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی،شیراز،ایران.

سعید خاتم ساز | saeed khatamsaz
Department of Biology, Shiraz Branch, Islamic Azad University,kazeron, I.R.Iran
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، واحدکازرون، دانشگاه آزاد اسلامی،کازرون،ایران.


نشانی اینترنتی http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-724-9&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده فیزیولوژی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات