این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی، جلد ۱۱، شماره ۲۹، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی بررسی اثر پوترسین و اسید سالیسیلیک بر برخی از خصوصیات فیزیولوژیکی و آنتی اکسیدانی گیاه استویا (SteviarebaudianaB.)در شرایط شوری
چکیده فارسی مقاله  به منظور بررسی تاثیر پوترسین و اسید سالیسیلیک بر برخی از خصوصیات فیزیولوژیک و آنتی­اکسیدانی گیاه استویا در شرایط تنش شوری، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. در این آزمایش گیاهان تحت تاثیر غلظت­های مختلف پوترسین (0،5/0و1 میلی­مولار)­، اسید سالیسیلیک (0 و 5/0 میلی­مولار) و شوری (0،75 و 150 میلی­مولار) قرار گرفتند. نتایج نشان دادکه محلول­پاشی پوترسین در غلظت­های مختلف سبب افزایش معنی­دار مقادیر رنگیزه­های کلروفیلی و میزان فعالیت آنزیم­های آنتی­اکسیدانی کاتالاز و پراکسیداز گردید ولی در مقدار مالون­دی­آلدئید و محتوای رطوبت نسبی برگ روند کاهشی را نشان داد. یافته‌های این پژوهش حاکی از آن است که شوری سبب کاهش رنگیزه­های فتوسنتزی و افزایش فعالیت­های آنتی­اکسیدانی شد. همچنین به کارگیری­ اسید سالیسیلیک منجر به افزایش مقادیر فعالیت آنزیم­های کاتالاز و پراکسیداز گردید. نتایج اثر متقابل پوترسین و شوری نشان داد که در سطوح مختلف شوری با افزایش پوترسین رنگیزه­های فتوسنتزی روند افزایشی داشته­اند که این روند معنی‌دار نبود ولی مقدار آنتوسیانین در سطوح مختلف شوری در غلظت یک میلی­مولار پوترسین نسبت به نمونه شاهد افزایش یافت. همچنین مقادیر فعالیت آنزیم کاتالاز و پراکسیداز افزایش یافت که این روند افزایشی معنی­دار بود. نتایج مقایسه میانگین اثر متقابل پوترسین، اسید سالیسیلیک و شوری حاکی از آن بود که در سطح 75 میلی­مولار شوری و 5/0 میلی­مولار اسید سالیسیلیک با افزایش سطوح پوترسین روند افزایشی در مقدار نشت­یونی مشاهده گردید. همچنین نتایج حاکی از آن بود که در سطوح مختلف شوری و غلظت 5/0 میلی­مولار اسید سالیسیلیک، با افزایش مقدار پوترسین مقدار مالون­دی­آلدئید روند کاهشی و مقدار فعالیت آنزیم پراکسیداز روند افزایشی نسبت به نمونه شاهد نشان داد.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پوترسین، اسید سالیسیلیک، شوری، استویا

عنوان انگلیسی The effect of putrescine and salicylic acid on physiological characteristics and antioxidant in Stevia rebaudiana B. under salinity stress
چکیده انگلیسی مقاله In order to investigate the effect of potrescin and salicylic acid on some of the physiological and antioxidant properties of Stevia under salinity stress, a factorial experiment was conducted in a completely randomized design with three replications. In this experiment, the plants were exposed to different concentrations of putrescine (0, 0/5 and 1 mM), salicylic acid (0 and 0/5 mM), and salinity (0, 75 and 150 mM). The results showed that potassinsolubilization at different concentrations caused a significant increase in chlorophyll spray values ​​and antioxidant enzymes of catalase and peroxidase, but in the amount of malondialdehyde and relative humidity content, the decreasing trend shows. The research showed that salinity reduced the photosynthetic pigmentation and increased antioxidant activity. Also, the use of salicylic acid resulted in an increase in the amounts of catalase and peroxidase enzymes. The results of the interaction between putrescine and salinity showed that at different levels of salinity, with increasing putrescine, photosynthetic pigments had an increasing trend, but this trend was not significant, but the amount of anthocyanins in different levels of salinity in one millimeter of testosterone compared to the control sample Increased. Also, the catalase and peroxidase enzymes increased and this increase was significant. The results of the comparison of the average interaction effect of putrescine, salicylic acid and salinity showed that at 75 mM salinity and 0/5 mM salicylic acid, an increase in leakage levels was observed with increasing levels of putrescine levels. The results also showed that in salinity levels and 0/5 mM concentration of salicylic acid, the amount of malondialdehyde decreased with decreasing amount of putrescine, and the amount of enzyme peroxidase increased as compared to the control sample.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله putrescine,salicylic acid, salt, stevia plant

نویسندگان مقاله مهیار گرامی | mahyar gerami
Sana Institute of Higher Education
موسسه آموزش عالی سنا ساری

اطهر محمدیان | Athar mohammadian
Sana Institute of Higher Education
موسسه آموزش عالی سنا ساری، ایران

وحید اکبرپور | Vahid Akbarpour
Sari Unuversity of Agricultural Sciences and Natural Resources
دانشگاه علوم کشاورزی ساری


نشانی اینترنتی http://jcb.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-620-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده سایر
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات