این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی
، جلد ۱۱، شماره ۲۹، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
بررسی اثر پوترسین و اسید سالیسیلیک بر برخی از خصوصیات فیزیولوژیکی و آنتی اکسیدانی گیاه استویا (SteviarebaudianaB.)در شرایط شوری
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی تاثیر پوترسین و اسید سالیسیلیک بر برخی از خصوصیات فیزیولوژیک و آنتیاکسیدانی گیاه استویا در شرایط تنش شوری، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. در این آزمایش گیاهان تحت تاثیر غلظتهای مختلف پوترسین (0،5/0و1 میلیمولار)، اسید سالیسیلیک (0 و 5/0 میلیمولار) و شوری (0،75 و 150 میلیمولار) قرار گرفتند. نتایج نشان دادکه محلولپاشی پوترسین در غلظتهای مختلف سبب افزایش معنیدار مقادیر رنگیزههای کلروفیلی و میزان فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی کاتالاز و پراکسیداز گردید ولی در مقدار مالوندیآلدئید و محتوای رطوبت نسبی برگ روند کاهشی را نشان داد. یافتههای این پژوهش حاکی از آن است که شوری سبب کاهش رنگیزههای فتوسنتزی و افزایش فعالیتهای آنتیاکسیدانی شد. همچنین به کارگیری اسید سالیسیلیک منجر به افزایش مقادیر فعالیت آنزیمهای کاتالاز و پراکسیداز گردید. نتایج اثر متقابل پوترسین و شوری نشان داد که در سطوح مختلف شوری با افزایش پوترسین رنگیزههای فتوسنتزی روند افزایشی داشتهاند که این روند معنیدار نبود ولی مقدار آنتوسیانین در سطوح مختلف شوری در غلظت یک میلیمولار پوترسین نسبت به نمونه شاهد افزایش یافت. همچنین مقادیر فعالیت آنزیم کاتالاز و پراکسیداز افزایش یافت که این روند افزایشی معنیدار بود. نتایج مقایسه میانگین اثر متقابل پوترسین، اسید سالیسیلیک و شوری حاکی از آن بود که در سطح 75 میلیمولار شوری و 5/0 میلیمولار اسید سالیسیلیک با افزایش سطوح پوترسین روند افزایشی در مقدار نشتیونی مشاهده گردید. همچنین نتایج حاکی از آن بود که در سطوح مختلف شوری و غلظت 5/0 میلیمولار اسید سالیسیلیک، با افزایش مقدار پوترسین مقدار مالوندیآلدئید روند کاهشی و مقدار فعالیت آنزیم پراکسیداز روند افزایشی نسبت به نمونه شاهد نشان داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پوترسین، اسید سالیسیلیک، شوری، استویا
عنوان انگلیسی
The effect of putrescine and salicylic acid on physiological characteristics and antioxidant in Stevia rebaudiana B. under salinity stress
چکیده انگلیسی مقاله
In order to investigate the effect of potrescin and salicylic acid on some of the physiological and antioxidant properties of Stevia under salinity stress, a factorial experiment was conducted in a completely randomized design with three replications. In this experiment, the plants were exposed to different concentrations of putrescine (0, 0/5 and 1 mM), salicylic acid (0 and 0/5 mM), and salinity (0, 75 and 150 mM). The results showed that potassinsolubilization at different concentrations caused a significant increase in chlorophyll spray values and antioxidant enzymes of catalase and peroxidase, but in the amount of malondialdehyde and relative humidity content, the decreasing trend shows. The research showed that salinity reduced the photosynthetic pigmentation and increased antioxidant activity. Also, the use of salicylic acid resulted in an increase in the amounts of catalase and peroxidase enzymes. The results of the interaction between putrescine and salinity showed that at different levels of salinity, with increasing putrescine, photosynthetic pigments had an increasing trend, but this trend was not significant, but the amount of anthocyanins in different levels of salinity in one millimeter of testosterone compared to the control sample Increased. Also, the catalase and peroxidase enzymes increased and this increase was significant. The results of the comparison of the average interaction effect of putrescine, salicylic acid and salinity showed that at 75 mM salinity and 0/5 mM salicylic acid, an increase in leakage levels was observed with increasing levels of putrescine levels. The results also showed that in salinity levels and 0/5 mM concentration of salicylic acid, the amount of malondialdehyde decreased with decreasing amount of putrescine, and the amount of enzyme peroxidase increased as compared to the control sample.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
putrescine,salicylic acid, salt, stevia plant
نویسندگان مقاله
مهیار گرامی | mahyar gerami
Sana Institute of Higher Education
موسسه آموزش عالی سنا ساری
اطهر محمدیان | Athar mohammadian
Sana Institute of Higher Education
موسسه آموزش عالی سنا ساری، ایران
وحید اکبرپور | Vahid Akbarpour
Sari Unuversity of Agricultural Sciences and Natural Resources
دانشگاه علوم کشاورزی ساری
نشانی اینترنتی
http://jcb.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-620-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
سایر
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات