این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
اقتصاد کشاورزی و توسعه
، جلد ۲۱، شماره ۸۱، صفحات ۷۱-۱۰۰
عنوان فارسی
شناسایی عوامل مؤثر بر استفاده از ظرفیت تولیدی صنایع غذایی و آشامیدنی مطالعه موردی استان خراسان رضوی
چکیده فارسی مقاله
صنایع تبدیلی مواد غذایی یکی از مهمترین بخشهای صنعت در تمام کشورهاست که با امنیت غذایی در ارتباط است. در سالهای اخیر این صنایع در ایران به دلیل کار کردن در زیر ظرفیت اسمی و مورد انتظار خود، هزینههای فراوانی را متحمل شده که این امر افزایش قیمت تمام شده محصولات و حذف بسیاری از این صنایع در عرصه تولید و رقابت را به دنبال داشته است. در این راستا مطالعه حاضر به تبیین مدلی جهت بررسی عوامل مؤثر بر استفاده از ظرفیتهای تولید صنایع غذایی و آشامیدنی در استان خراسان رضوی میپردازد. بدینمنظور نمونهای به حجم 130 واحد از صنایع غذایی و آشامیدنی به صورت تصادفی طبقهبندی شده انتخاب و با استفاده از روش مدلسازی معادلات ساختاری (SEM) ، ارتباط علّی بین این عوامل تحلیل شد و مدل پیشنهادی مورد آزمون قرار گرفت. نتایج حاصل از مدل پیشنهادی نشاندهنده کاهش ظرفیت تولید به دلیل عملکرد دولت و هزینههای تولید و واردات محصولات مشابه است، در حالی که مهارت نیرویکار، سرمایهگذاری و کارایی مدیریت موجب افزایش استفاده از ظرفیتهای تولید میشوند. طبقهبندی JEL : L22 ، L66 کلیدواژهها: صنایع تبدیلی مواد غذایی و آشامیدنی، مدلسازی معادلات ساختاری، ظرفیت تولید، خراسان رضوی
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سارا یزدان بخش |
ناصر شاهنوشی فروشانی | shahnoushi froushani
محمود دانشور کاخکی | daneshvar kakhki
حسین کارشکی |
آرش دوراندیش |
نشانی اینترنتی
http://aead.agri-peri.ir/browse.php?a_code=A-10-24-17&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
کاربردی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات