این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
اقتصاد کشاورزی و توسعه
، جلد ۱۹، شماره ۷۴، صفحات ۲۲۱-۲۴۹
عنوان فارسی
بررسی کفایت عرضه محصولات پروتئین حیوانی در راستای اهداف برنامه چهارم توسعه
چکیده فارسی مقاله
در این مطالعه به منظور بررسی میزان عرضه محصولات پروتئین حیوانی در طول برنامه چهارم توسعه، توابع عرضه گوشت قرمز، شیر و ماهی و سیستم عرضه گوشت مرغ و تخممرغ به ترتیب با بهکارگیری روش حداقل مربعات معمولی و روش رگرسیونهای به ظاهر نامرتبط براورد شد. نتایج نشان داد که عرضه گوشت قرمز نسبت به عواملی مانند قیمت گوشت قرمز، تعرفه واردات گوشت قرمز، عرضه گوشت قرمز و قیمت علوفه دوره قبل، میزان عرضه علوفه و تعرفه واردات علوفه کم کشش است. در مورد شیر نیز نتایج مشابهی حاصل شد. قیمت دوره گذشته گوشت مرغ نیز مؤثرترین عامل در افزایش عرضه گوشت مرغ در دوره بعد شناخته شد. همچنین قیمت تخممرغ با یک وقفه زمانی و میزان عرضه دان به ترتیب پر کششترین عوامل مؤثر بر افزایش عرضه تخممرغ می باشند. عرضه گوشت ماهی نیز تابعی مستقیم از قیمت ماهی، تعرفه واردات ماهی، سرمایهگذار ی در شیلات با یک وقفه زمانی و عرضه دوره گذشته گوشت ماهی و تابعی معکوس از دستمزد نیروی کار است. گفتنی است نتایج کلی حاصل از اعمال سناریوهای مختلف در روند عرضه محصولات پروتئینی، قابل استفاده در برنامه های توسعه آتی در راستای سیاستگذاریهای مناسب مرتبط با موضوع است. طبقهبندی JEL : Q18
کلیدواژههای فارسی مقاله
عرضه، پروتئین حیوانی، برنامه چهارم توسعه، ایران
عنوان انگلیسی
Investigation of Animal Protein Supply Adequacy During the Fourth Development Plan in Iran
چکیده انگلیسی مقاله
In order to investigate measures of animal protein supply during the fourth Five-Year Development Plan in Iran, supply functions of meat, milk and fish and supply system of chicken and egg were respectively estimated applying ordinary least square and seemingly unrelated regressions methods. Results showed that meat supply is almost inelastic with respect to the last year price, custom tariffs, supply of meat and price of animal feed and current year supply of feed and its custom tariff. The results were similar for milk. Moreover, the most important factor on chicken supply was its last year price. Last year price of egg and feed supply were the most important factors on egg supply as well. Furthermore, supply of fish was directly determined by its price, and custom tariff, investment in fishery and its last year supply, and by wage labor inversely. Also, results showed that changes in different strategies influence supply of different products intensely . JEL Classification: Q18
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
ناصر شاهنوشی |
محمد بخشوده |
علی فیروز زارع | firooz zare
یداله آذرین فر | azarin فر
افسانه نیکوکار |
نشانی اینترنتی
http://aead.agri-peri.ir/browse.php?a_code=A-10-24-104&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
کاربردی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات