این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
اقتصاد کشاورزی و توسعه
، جلد ۲۳، شماره ۸۹، صفحات ۱۳۷-۱۵۳
عنوان فارسی
مؤلفههای اثرگذار بر کاهش ضایعات در تولید سبزی و صیفی با تأکید بر امنیت غذایی از دیدگاه تولیدکنندگان شهرستان حمیدیه
چکیده فارسی مقاله
سالانه مقدار زیادی از محصولات کشاورزی و مواد غذایی - که با صرف هزینه، زمان، امکانات و زحمات فراوان تولید میشود - به صورت ضایعات از بین میرود. یکی از سیاستهای جدی دولتها در امر امنیت غذایی کاهش ضایعات است. هدف از انجام این پژوهش شناسایی مؤلفههای اثرگذار بر کاهش ضایعات در تولید سبزی و صیفی با تأکید بر امنیت غذایی از دیدگاه تولیدکنندگان شهرستان حمیدیه است. روش تحقیق پیمایشی -همبستگی میباشد. جامعه آماری پژوهش سبزیکاران و صیفیکاران منطقه حمیدیه به تعداد 230 نفر بوده است که از میان آنها 132 نفر با استفاده از جدول مورگان و تاکمن به روش نمونهگیری تصادفی ساده به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. نتایج مربوط به تحلیل عاملی، مؤلفههای تأثیرگذار بر کاهش ضایعات را در 8 عامل استخراج کرد. طبق یافتههای حاصل، از دیدگاه تولیدکنندگان سبزی و صیفی منطقه، عاملهای پشتیبانی و آموزشی مهمترین عوامل در زمینه کاهش ضایعات محصولات سبزی و صیفیاند و این مسئله، بیش از هر چیز، نقش مؤثر حمایتهای دولت و آموزشهای ترویجی را نشان میدهد. طبقه بندی JEL :Q18 ,C38
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Impact of Macroeconomic Variables on Agricultural Trade BalanceIdentifying Components Affecting Vegetable Waste Reduction with Emphasis on Food Security; View Points of Producers in Hamidiyeh Township
چکیده انگلیسی مقاله
Large amounts of foods and agricultural productions that produce with consumption of cost, human labor, facilities and time were annually losses as wastage. Reduction of waste has one of the serious government’s policies. The purpose of this study was to identify the components affect on vegetable and summer crop waste reduction, in Hamidiyeh Township of Khuzestan province with emphasis on food security. Research method of this study was survey research. Total population of those who vegetable farmers and summer crop farmers in Hamidiyeh township (N=230(, and 132 persons of them were selected randomly by Morgan and Trackman’s table. Based on the results of factorial analysis, factors affecting the reduction of waste were instructed in eight items. The findings, from the perspective of vegetable farmers and summer crop farmers, operating support and training were the most important factor to vegetable and summer crop waste reduction and this more than anything; indicate the government supporting and extensional education role. JEL Classification: Q18, C38 Keywords: Waste Management, Vegetable, Food Security, Factor Analysis, Hamidiyeh
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
عباس عبدشاهی | a. abdeshahi
استادیار گروه اقتصادکشاورزی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
کبری شبانی | k. shabani
دانش آموخته کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
مرضیه موسوی | m. mousavi
دانش آموخته کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
منصور غنیان | m. ghanian
استادیار گروه اقتصادکشاورزی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
نشانی اینترنتی
http://aead.agri-peri.ir/browse.php?a_code=A-10-24-220&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات