این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
اقتصاد کشاورزی و توسعه، جلد ۲۳، شماره ۸۹، صفحات ۱۳۷-۱۵۳

عنوان فارسی مؤلفه‏های اثرگذار بر کاهش ضایعات در تولید سبزی و صیفی با تأکید بر امنیت غذایی از دیدگاه تولیدکنندگان شهرستان حمیدیه
چکیده فارسی مقاله سالانه مقدار زیادی از محصولات کشاورزی و مواد غذایی - که با صرف هزینه، زمان، امکانات و زحمات فراوان تولید می‏شود - به صورت ضایعات از بین می‏رود. یکی از سیاست‏های جدی دولت‏ها در امر امنیت غذایی کاهش ضایعات است. هدف از انجام این پژوهش شناسایی مؤلفه‏های اثرگذار بر کاهش ضایعات در تولید سبزی و صیفی با تأکید بر امنیت غذایی از دیدگاه تولیدکنندگان شهرستان حمیدیه است. روش تحقیق پیمایشی -همبستگی می‏باشد. جامعه آماری پژوهش سبزی‏کاران و صیفی‏کاران منطقه حمیدیه به تعداد 230 نفر بوده است که از میان آن‏ها 132 نفر با استفاده از جدول مورگان و تاکمن به روش نمونه‏گیری تصادفی ساده به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. نتایج مربوط به تحلیل عاملی، مؤلفه‏های تأثیرگذار بر کاهش ضایعات را در 8 عامل استخراج کرد. طبق یافته‏های حاصل، از دیدگاه تولیدکنندگان سبزی و صیفی منطقه، عامل‏های پشتیبانی و آموزشی مهم‏ترین عوامل در زمینه کاهش ضایعات محصولات سبزی و صیفی‏اند و این مسئله، بیش از هر چیز، نقش مؤثر حمایت‏های دولت و آموزش‏های ترویجی را نشان می‏دهد. طبقه بندی JEL :Q18 ,C38
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Impact of Macroeconomic Variables on Agricultural Trade BalanceIdentifying Components Affecting Vegetable Waste Reduction with Emphasis on Food Security; View Points of Producers in Hamidiyeh Township
چکیده انگلیسی مقاله Large amounts of foods and agricultural productions that produce with consumption of cost, human labor, facilities and time were annually losses as wastage. Reduction of waste has one of the serious government’s policies. The purpose of this study was to identify the components affect on vegetable and summer crop waste reduction, in Hamidiyeh Township of Khuzestan province with emphasis on food security. Research method of this study was survey research. Total population of those who vegetable farmers and summer crop farmers in Hamidiyeh township (N=230(, and 132 persons of them were selected randomly by Morgan and Trackman’s table. Based on the results of factorial analysis, factors affecting the reduction of waste were instructed in eight items. The findings, from the perspective of vegetable farmers and summer crop farmers, operating support and training were the most important factor to vegetable and summer crop waste reduction and this more than anything; indicate the government supporting and extensional education role. JEL Classification: Q18, C38 Keywords: Waste Management, Vegetable, Food Security, Factor Analysis, Hamidiyeh
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله عباس عبدشاهی | a. abdeshahi
استادیار گروه اقتصادکشاورزی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان

کبری شبانی | k. shabani
دانش آموخته کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان

مرضیه موسوی | m. mousavi
دانش آموخته کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان

منصور غنیان | m. ghanian
استادیار گروه اقتصادکشاورزی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان


نشانی اینترنتی http://aead.agri-peri.ir/browse.php?a_code=A-10-24-220&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات