این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
توسعه آبزی پروری، جلد ۱۰، شماره ۳، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی اثر فصل تخم ریزی بر ترکیب اسبدهای چرب فیله ماهی مید (Liza klunzingeri) در منطقه هندیجان
چکیده فارسی مقاله رشد جمعیت جهان موجب نیاز روزافزون به منابع غذایی متنوع و مختلف ازجمله آبزیان شده است. آبزیان امروزه در تأمین پروتئین، بهبود تغذیه و سلامت عمومی انسان­ها و توسعه­ی اقتصادی کشورها دارای نقش مؤثری می­باشند. در این تحقیق اثر فصل تخم­­ریزی بر ترکیب ماهی مید (Liza klunzingeri) و شاخص IA و IT در منطقه هندیجان موردبررسی قرار گرفت. جهت انجام این مطالعه 45 عدد ماهی مید (Liza klunzingeri) طی سه مرحله (رسیدگی جنسی، اوج رسیدگی جنسی و بعد از تخم‌ریزی) در فاصله زمانی ماه­های شهریور، آبان، آذر و دی سال 1391 با روش تور پیاله‌ای (پورساین) دو قایقی جمع­آوری شدند. تجزیه‌وتحلیل داده­ها به کمک نرم‌افزار SPSS16 و آزمون مقایسه دانکن انجام شد که وجود یا عدم وجود اختلاف معنی­دار در سطح 95 درصد تعیین گردید. نتایج نشان داد، میزان مجموع اسیدهای چرب اشباع (SfA) 51/43، 07/43، 31/13، مجموع اسیدهای چرب تک غیراشباع (MUFA) 78/28، 33/27، 58/17، مجموع اسیدهای چرب چند غیراشباع (PUFA) 98/22، 47/22، 48/36، اسید ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) 61/10، 22/10، 23/12 و اسید دکوزاپنتانوئیک (DHA) 53/0، 61/0، 33/1 به ترتیب در مراحل قبل از رسیدگی جنسی، اوج رسیدگی جنسی و بعد از تخم­ریزی بود. شاخص IT در طی سه مرحله کمتر از یک بوده اما شاخص IA تنها در مرحله بعد از تخم­ریزی کمتر از یک مشاهده شد. بنابراین می­توان نتیجه گرفت که بافت ماهیچه ماهی مید (Liza klunzingeri) در مرحله بعد از تخم­ریزی، دارای ارزش غذایی بالاتری می­باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسیدهای چرب،Liza klunzingeri، IA،IT، فصل تخم‌ریزی.

عنوان انگلیسی Effect of spawning season on component of muscle fatty acids Liza kluzingeri in Hendijan region
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Liza klunzingeri, IT, IA, Fatty acids, spawning season

نویسندگان مقاله مژگان خدادادی | mojgan khodadadi


آرش مرادی | arash moradi


مهران جواهری بابلی | mehran javahery baboli



نشانی اینترنتی http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-153-3&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات