این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
فرآیند و کارکرد گیاهی
، جلد ۸، شماره ۳۳، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
اثر شوری ناشی از کلرید سدیم بر تغییرات فیزیولوژیکی، بیوشیمیایی، آناتومی برگ، عملکرد و خصوصیات کیفی تودههای مختلف خربزه
چکیده فارسی مقاله
بهمنظور بررسی تأثیر شوری آب آبیاری بر برخی صفات فیزیولوژیک، بیوشیمیایی و آناتومی و همچنین رشد و عملکرد تودههای مختلف خربزه، آزمایشی در قالب اسپلیت پلات بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار بر روی سه توده مقاوم (آناناسی)، نیمه مقاوم (سبز اصفهان) و حساس به شوری (گنگی) در دو سطح شوری کلرید سدیم (صفر و 8 دسی زیمنس بر متر) شوری متداول چاههای منطقه در مزرعه ایستگاه تحقیقاتی اصفهان در سال زراعی 95-96 به اجرا درآمد. نتایج نشان داد با افزایش شوری وزنتر و خشک اندام هوایی در تمام تودهها کاهش یافت. وزنتر و خشک گوشت، پوست و بذر، تعداد و وزن متوسط میوه در تودههای حساس و نیمه مقاوم کاهش نشان داد. عملکرد در تمام تودهها کاهش یافت. کاهش سطح برگ در توده حساس و طول بوته و میوه در توده نیمه مقاوم مشاهده شد. سفتی میوه در کلیه تودهها و اسیدیته میوه در توده نیمه مقاوم و حساس کاهش یافت درحالیکه TSS در این تودهها افزایش نشان داد. میزان فتوسنتز، هدایت روزنهای و دیاکسید کربن زیر روزنهای در توده حساس بیشترین میزان کاهش را نشان دادند درحالیکه تعرق در این توده افزایش نشان داد و پتانسیل آب برگ منفیتر شد. بیشترین میزان پرولین، فنول و فعالیت آنتیاکسیدانی در توده مقاوم مشاهده شد. ضخامت اپیدرم فوقانی در توده حساس با اعمال شوری افزایش یافت و در اپیدرم تحتانی تأثیر معنیداری نداشت. لذا هدف از این پژوهش بررسی تحمل تودههای رایج در منطقه نسبت به شوری بهمنظور توصیه بهترین توده مقاوم آناناسی جهت کشت میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پرولین، خربزه، شوری، فنول ، میوه
عنوان انگلیسی
The effect of salinity on physiological, biochemical and anatomical characteristics of different accession of melons
چکیده انگلیسی مقاله
To study the effect of salinity on physiological, biochemical and anatomical characteristics as well as the growth and yield of different accession of melons a split plot experiment was designed based on RCBD with 3 replicates on 3 accession, resistant (annanasi), semi tolerant (Sabz Isfahan) and sensitive (Gongi) and two salinity levels (0 and 8ds/m according to salinity of wells) in the field of Isfahan research station in 2016-2017.Results were shown that the fresh and dry weight of shoots decrease with salinity in all accessions. Fresh and dry weight of pulp, skin and seeds, number and fruit weight decreased in sensitive and semi tolerant. Yield decrease in all accession. friut firmness in all acession and friut acidity decresed in semi tolarant and sensetive and TSS increased.the greatest decreas of photosynthesis, stomata conductance, and CO2 of stomata in sensetive acession. Transpiration and leaf water potential was more minus. The highest amount of proline, phenol and antioxidant activity was observed in resistant accession. Upper epidermis thickness increased in sensitive accession with salinity and did not change in lower epiderm of leaves. the aim of this researc was introducing the tolarate acsession to salinity result in introducing Ananasi.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Fruit, Melon, Phenol, Proline, Salinity
نویسندگان مقاله
هاجر شفیعی | Hajar Shafiee
مریم حقیقی | maryam Haghighi
علی فرهادی | Ali Farhadi
محمدحسین اهتمام | Mohammad Hossein Ehtemam
نشانی اینترنتی
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-318-10&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تنش شوری
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات