این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، جلد ۷۵، شماره ۱، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی ارتباط دریافت درشت مغذی‌ها و ویتامین‌های مؤثر در متابولیسم ریشه‌های کربن‌ با خطر ابتلا به سرطان پستان
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: سرطان پستان شایع‌ترین سرطان در زنان جهان است. شناسایی مواد مغذی دخیل در بروز این بیماری می‌تواند از استراتژی‌های کلیدی برای ارتقاء کیفیت زندگی و کاهش هزینه‌های درمان باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط دریافت درشت مغذی‌ها و ویتامین‌های مؤثر در متابولیسم ریشه‌های کربن‌ با خطر ابتلا به سرطان پستان انجام شد. روش بررسی: این مطالعه مورد _ شاهدی در بیمارستان شهدا واقع در تجریش تهران از اردیبهشت تا بهمن 1394 انجام شد. اطلاعات فردی، فعالیت فیزیکی و دریافت مواد غذایی از رژیم غذایی و مکمل‌ها در 151 بیمار مبتلا به سرطان پستان و 154 شاهد، از طریق مصاحبه و تکمیل پرسشنامه‌ها جمع ‌آوری و دریافت غذایی بوسیله پرسشنامه بسامد خوراک نیمه کمی 168 قلمی معتبر ارزیابی شد. سپس میزان دریافت درشت مغذی‌ها و ویتامین‌های گروه B توسط نرم افزار nutritionist4 محاسبه شد. یافته‌ها: بین دو گروه از لحـاظ سن، سن شروع قاعدگی، سن یائسگی،نسبت وزن به مجذور قد(BMI)، تعداد بارداری کامل، ســابقه خــانوادگی سرطان پستان و وضعیت یائسگی تفاوت معنی‌داری مشاهده نشد، ولی از لحــاظ فعالیت بدنی، دریافت انرژی، وضعیت تأهل، شغل، مصرف ضد بارداری‌های خوراکی و تحصیلات تفاوت معنی داری نشـان دادنـد (05/0>P). پس از تعدیل اثر متغیرهای مخدوشگر افراد با بالاترین چارک دریافت پروتئین، فیبر، دریافت ویتامین‌های B2، B6، B12 و فولات نسبت به افراد در پایین‌ترین چارک دریافت، شانس کمتری برای ابتلا به سرطان پستان داشتند(001/0< Ptrend). نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه حاکی از آن است که دریافت پروتئین، فیبر، ویتامین‌های B2، B6، B12 و فولات با خطر ابتلا به سرطان پستان ارتباط معکوس دارند. واژگان کلیدی: سرطان پستان، درشت‌مغذی، ویتامین، متابولیسم
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سرطان پستان، درشت‌مغذی، ویتامین، متابولیسم

عنوان انگلیسی The Relationship Between Intake of Macronutrients And Vitamins Involved In One Carbon Metabolism With Breast Cancer Risk
چکیده انگلیسی مقاله Background: Breast cancer is the most common cancer among females in the world. Identifying the nutrients that modify the risk of the disease is one of the key strategies for improving the quality of life and reducing treatment costs. Epidemiological studies support the role of macronutrients and vitamins involved in one carbon metabolism in the etiology of the disease. This study aimed in investigation of the relationship between the intake of macronutrients and vitamins involved in one carbon metabolism with breast cancer risk. Methods: This case-control hospital base study was conducted at shohada hospital from April to February 2015. Demographic data, physical activity level and nutrients’ intake from diet and supplements were collected through interview from 151cases and 154controls. Dietary intake was assessed by a valid and reliable 168-item semi-quantitative food frequency questionnaire. Then intake of Macronutrients and B vitamins was assessed by nutritionist4 soft ware. comparing categorical variables between the two groups was done by Chi-squared test and the relationship between intake of studied nutrients and risk of breast cancer was determined using logistic regression test. Results: There were no differece in age, menarche age, menopause age, BMI, number of live births between two groups. But the differece in Physical activity, energy intake, marital status, educational level, occupation, oral contraceptives use was significant(P< 0.001 ). After modifying the effects of confounding variables, the risk of breast cancer was significantly lower in the highest intake quartile category relative to the lowest quartile category for total protein, total fiber, intake of vitamins B2, B6, B12 and folate (Ptrend< 0.001 ). Before modifying the effects of confounding variables, the risk of breast cancer was significantly higher in the highest intake quartile category relative to the lowest quartile category for carbohydrate and fat; but after modifying the effects of confounding variables, results were not significant. Conclusion: The results showed that high intake of protein, fiber, vitamins B2, B6, B12 and folate are associated with lower risk of breast cancer. Keywords: Breast Cancer, Macronutrients, Vitamins, Metabolism
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Breast Cancer, Macronutrients, Vitamins, Metabolism

نویسندگان مقاله مهشید حاتمی | mahshid hatami


محمداسماعیل اکبری | mohammad esmaeil akbari


مرتضی عبداللهی | morteza abdollahi


مرجان عجمی | marjan ajami


یاسمن جمشیدی نایینی | yasaman jamshidinaeini


سیدحسین داودی | sayed hossein davoodi



نشانی اینترنتی http://tumj.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2192-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده مقاله اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات