این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، جلد ۲۴، شماره ۱، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی مطالعه تأثیر عصاره آبی- الکلی گیاه دارویی درمنه دشتی برزنده مانی باکتریهای لاکتو باسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدو باکتریوم لاکتیس در ماست پروبیوتیک
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: در این تحقیق امکان تولید ماست پروبیوتیک با استفاده از عصاره آبی- الکلی گیاه دارویی درمنه دشتی و نیز تاثیر غلظتهای مختلف این عصاره بر زنده مانی باکتریهای پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم لاکتیس در ماست پروبیوتیک مورد بررسی قرار گرفت. روش تحقیق: در تیمارهای مختلف به یک لیتر شیر حرارت دیده ، عصاره آبی- الکلی درمنه به میزان 0، 0/1، 0/2، 0/3 و 0/4 گرم در لیتر، استارتر معمولی ماست ، باکتریهای پروبیوتیک بیفیدوباکتریوم لاکتیس و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بصورت توام افزوده گردید. نمونه ها در37 درجه سانتیگراد گرمخانه گذاری شدند و هر دو ساعت تغییرات pH و اسیدیته آنها تا رسیدن اسیدیته به حدود 80 درجه دورنیک بررسی می شد. در طول مدت زمان نگهداری در یخچال ، نمونه ها ازنظر قابلیت زیستی باکتریهای پروبیوتیک مورد بررسی و آزمون قرار گرفتند. در روز دهم پس از تولید نیز تمامی نمونه ها با کمک تست پانل مورد ارزیابی حسی قرار گرفته و نتایج حاصل از پرسش نامه ها در آزمونهای آماری توصیفی و با استفاده از نرم افزار SPSS-19 تجزیه و تحلیل شدند. یافته ‏ها: در روند تولید ماست پروبیوتیک تمامی نمونه ها تقریبا در یک زمان به pHو اسیدیته موردنظر رسیدند و تغییرات اسیدیته و pH در تیمارهای مختلف اختلاف معنی داری با هم نداشتند. ماست پروبیوتیکی که به آن 0/4 گرم در لیتر عصاره آبی-الکلی درمنه دشتی افزوده شده بود بهترین نتایج را از نظر خواص ارگانولپتیک و ماندگاری داشت. در طی دوره نگهداری نمونه ها در یخچال از روز اول تا روز 21 تعداد باکتریهای پروبیوتیک روند کاهشی داشت ولی در هیچ یک از نمونه ها تعداد باکتریهای پروبیوتیک از 106 باکتری در هر گرم کمتر نشد. نتیجه‏ گیری: می توان از غلظت مناسب عصاره گیاه دارویی درمنه دشتی در تولید ماست پروبیوتیک حاوی باکتریهای لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم لاکتیس به عنوان یک غذای فراسودمند جدید استفاده نمود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Study on effect of Artemisia sieberi hydro-alcoholic extract on survival of Lactobacillus acidophilus and Bifidobacterium lactis in probiotic yoghurt
چکیده انگلیسی مقاله Background and Aim: In this study the possibility of probiotic yoghurt production using by Artemisia sieberi hydro alcoholic extract and also the effects of different concentrations of these medicinal herb on survival of two probiotic strain, Lactobacillus acidophilus and Bifidobacterium lactis, in probiotic yoghurt were investigated. Materials and Methods: In different treatments the amounts of 0, 0.1, 0.2, 0.3 and 0.4 gr/lit. of Artemisia sieberi extract with conventional yoghurt starter, Bif. lactis and lact. acidophilus were added to the 1 liter of heated milk. The samples were incubated at 37˚centigrade, and then acidity and pH changes every two hours during the incubation period were examined up to 80˚ dornic approximately. The numbers of probiotic bacteria were tested during the storage of samples in the refrigerator. In the tenth day after the production, all samples were examined for sensory evaluation by a panel test and data were analyzed with SPSS-19 software. Results: There were no significant differences in acidity and pH changes in the process of producing probiotic yoghurt in different treatments. The probiotic yoghurt containing 0.4 gr/lit. of Artemisia hydro alcoholic extract had the best quality in terms of organoleptic properties and shelf life of product. During 21 days storage in the refrigerator none of treatments showed the number of probiotic bacteria less than 106 bacteria in gram Conclusion: The results of this study showed that we can use from appropriate concentration of Artemisia sieberi extract for production of probiotic yoghurt which contain Lactobacillus achdophilus and Bifodobacterium lactis as a new functional food.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سعید اکبری | saeed akbari
zahedan
زاهدان- خیابان شهید قلنبر-نبش قلنبر3 -پلاک59

عطااله اژدری | ataollah azhdari
birjand, end of boulevard ayatollah ghaffari, islamic azad university, birjand branch
بیرجند- دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند (Islamic azad university of birjand)

غلامرضا شریف زاده | gholamreza sharifzadeh
faculty of public health, university of medical sciences ,birjand
بیرجند- دانشگاه علوم پزشکی واحد بیرجند


نشانی اینترنتی http://journal.bums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1940-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده مقاله اصیل پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات