این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
فرآیند و کارکرد گیاهی
، جلد ۷، شماره ۲۳، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
تأثیر زوال بذر بر صفات جوانهزنی و فعالیت برخی آنزیمهای آنتیاکسیدانت کتان روغنی (Linum usitatssimum L.) توده محلی بزرک قرمز
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی اثر زوال بر شاخصهای جوانهزنی و فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدانت در کتان روغنی (توده محلی بزرک قرمز)، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در 4 تکرار در سال 1394 در آزمایشگاه بذر دانشکده کشاورزی دانشگاه یاسوج انجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل 4 سطح دما (15، 25، 35 و 45 درجه سانتیگراد) و 4 سطح رطوبت (5، 9، 13 و 17 درصد) بود. بذرها به محتوای رطوبت 5، 9، 13 و 17 درصد رسیده و سپس به مدت 6 ماه در شرایط انبارداری در دماهای 15، 25، 35 و 45 درجه سانتیگراد نگهداری شدند. نتایج نشان داد که با افزایش دما و رطوبت بذر، کلیه صفات فیزیولوژیک و بیوشیمیایی به جز هدایت الکتریکی، کاهش یافتند. کاهش جوانهزنی با کاهش فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانت کاتالاز، سوپراکسید دیسموتاز و آسکوربات پراکسیداز همراه بود که بیانگر کاهش کارایی سیستم آنتیاکسیدانتی در حفاظت بذرها در مقابل گونههای فعال اکسیژن میباشد. با افزایش گونههای فعال اکسیژن، پراکسیداسیون چربیها افزایش یافته که احتمالاً بر اثر پراکسیداسیون چربیها و تخریب غشاهای سلولی، نشت الکترولیتها از بذر افزایش یافته است که همبستگی قوی و منفی بین نشت الکترولیتها و فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانت نشانگر این مسئله است. به طور کلی، بهترین شرایط نگهداری بذر کتان دمای 15 درجه سانتیگراد و رطوبت 5-9 درصد میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بنیه بذر، پیری بذر، روغن دانه، کاتالاز، هدایت الکتریکی
عنوان انگلیسی
Effect of seed deterioration on germination and antioxidant enzymes activity of oil flax (Linum usitatissimum L.) Red Bazrak genotype
چکیده انگلیسی مقاله
Abstract In order to investigate the effect of deterioration on germination indices and enzymes activity of flax oil seed (Linum usitatissimum L.) Red Bazrak genotype, a factorial experiment was conducted base on completely randomized design with four replications in laboratory of seed technology at Yasouj University, 2015. The factors included the temperature at 4 levels (15, 25, 35 and 45oC) and moisture content in 4 levels (5, 9, 13 and 17%). After the seed moisture content achieve to 5, 9, 13 and 17 percent then were kept for 6 months in storage conditions at 15, 25, 35 and 45oC. The results showed that with increasing temperature and moisture content, all the physiological and biochemical traits except electrical conductivity decreased. The decrease in germination was also associated with a decrease in antioxidant enzymes activity like catalase, superoxide dismutase and ascorbate peroxidase which shows a decrease the antioxidant system performance to seed protection against reactive oxygen species. With the increase in reactive oxygen species, lipids peroxidation increased, probably due to the destruction of cell membranes, increased seed electrical conductivity that negative correlation between the electrical conductivity and the activity of antioxidant enzymes indicate to it. In general, the best flax seed storage condition is 15°C and 5- 9 percent moisture content.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
حمیدرضا بلوچی | Hamidreza Balouchi
دانشگاه یاسوج
رسول استادیان بیدگلی2 | Rasool Ostadian Bidgoly
دانشگاه یاسوج
نشانی اینترنتی
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-261-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
سایر موارد
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات